Kökcü prijst bekritiseerde Ajacied: ‘Daarbij verbleken Nederlandse spelers’

Foto: Kökcü prijst bekritiseerde Ajacied: ‘Daarbij verbleken Nederlandse spelers’

Edson Álvarez wordt regelmatig bekritiseert om zijn voetballende kwaliteiten. De Mexicaan staat te boek als een een spijkerharde middenvelder, maar Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü vindt het juist leerzaam om tegen een speler als Álvarez te spelen. De Turks international breekt dan ook een lans voor de Ajacied.

Kökcü looft karakter Álvarez

Feyenoord legde zondag tegen Go Ahead Eagles beslag op de landstitel en wist dit seizoen ook tot de kwartfinale in de Europa League te komen. Daarin delfde men het onderspit tegen AS Roma. Kökcü zegt in gesprek met Voetbal International genoten te hebben van de clashes. “Soms denk ik dat wij misschien wel iets meer van dat karakter van die Italianen hadden moeten hebben om die 1-1 over de streep te trekken. Maar ja, zo zijn we simpelweg niet. Ons dna is anders.”

Volgens de Feyenoord-spelmaker is juist die passie en inzet cruciaal binnen een elftal. “Het is niet voor niets dat Ajax Lisandro Martínez zo mist. Ik heb dat gevoel nu met Edson Álvarez. Dan hoor je dat die jongen niet kan voetballen en zo. Vond ik al heel erg meevallen, maar in het veld merk je pas hoe belangrijk hij is. Het is een goede, sterke middenvelder.”

Kökcü vindt dat type spelers als Álvarez juist het niveau van de Eredivisie omhoog brengen. “Door tegen hem te spelen weet je wat je ongeveer te wachten staat in het buitenland. Met hem vergeleken zijn Nederlandse spelers soms echt lieve jongetjes.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Ben jij het eens met Kökcü?

  • Ja, spelers als Álvarez zijn een toegevoegde waarde voor de Eredivisie
  • Nee, spelers als Álvarez voegen juist weinig toe
865+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie