‘Kökçü gaat slagen bij SL Benfica’

Foto: ‘Kökçü gaat slagen bij SL Benfica’

Orkün Kökçü leek dit seizoen de grote geruchtenmolendans te ontspringen. De laatste dagen verschijnt de naam van de Turks international toch in de headlines. De Feyenoorder is in beeld om Enzo Fernandez op te volgen bij SL Benfica.

Kökçü werd de afgelopen jaren vaak met een Feyenoord-vertrek in verband gebracht. AC Milan en Arsenal werden in het verleden meerdere keren genoemd, maar de Turks international speelt nog steeds zijn wedstrijden in het shirt van Feyenoord.

Kökçü heeft er echter nooit een geheim van gemaakt ooit een mooie buitenlandse transfer te maken. De middenvelder kan bij Benfica een tussenstap zetten. Oud-ploeggenoot João Carlos Teixeira denkt dat Kökçü dat niveau aan kan.

Volgens de aanvallende middenvelder helpt de Nederlandse voetbalopleiding Kökçü in zijn spel. “Toen ik bij Feyenoord arriveerde moet hij negentien of twintig jaar oud zijn geweest, maar hij was toen al heel volwassen”, zei de Portugese aanvallende middenvelder tegen Renascença.

Droomtransfer voor Kökçü?

Teixeira vervolgt: “In zijn tweede jaar speelde hij bijna elke wedstrijd en heeft hij de finale van de Conference League bereikt. Hij is een speler die het heel goed gaat doen in Portugal.”

Volgens de aanvallende middenvelder zal een transfer van Kökçü naar Benfica een groot succes worden. “De overstap van Nederland naar Portugal is niet heel groot, maar hij kan zeker het niveau van de Champions League aan. Hij heeft alles om te slagen in Portugal.”

De middenvelder van Feyenoord is dus wel afhankelijk van het mogelijke vertrek van Enzo Fernández. De Argentijnse middenvelder is na een sterk WK op weg naar Chelsea, dat ruim 120 miljoen euro gaat aftikken voor de centrale middenvelder. Mogelijk krijgen Feyenoord en Kökçü daarna een belletje.

FC Volendam
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 16:56.

Goede overstap?

  • Ja
  • Nee
2582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie