Koeman kritisch op Oranje: “Aan de bal niet goed”

Foto: Koeman kritisch op Oranje: “Aan de bal niet goed”

Ronald Koeman is niet tevreden over de vertoning tegen Schotland. Het Nederlands elftal boekte weliswaar een 4-0 zege, maar de bondscoach zag zijn team veel fouten maken.

Ronald Koeman ziet kwetsbaar Nederlands elftal

Koeman moest voor de camera van de NOS toegeven dat Oranje niet het gewenste niveau haalde. “Of we dichter bij de Europese titel zijn gekomen? Op de manier waarop we vanavond hebben gespeeld niet”, aldus de bondscoach. “Aan de bal zijn we niet goed geweest, op de laatste fase van de wedstrijd na.”

Vooral het eerste uur kon Koeman niet bekoren. Schotland kreeg een aantal enorme kansen om minimaal één keer te scoren. “Als je dan ook nog tegen een ploeg speelt die kort dekt… Zij hebben de beste kansen gehad. We maken twee fouten in de opbouw, dan is een systeem niet aan de orde.”

Kritisch op Xavi Simons

Koeman vond Xavi Simons opnieuw niet overtuigend in Oranje-shirt. “Ik vond dat hij te veel risico nam in zijn acties. Er zijn momenten dat het niet kan. Omdat er vaak veel spelers dicht bij elkaar stonden, moet je zorgen dat je vast aan de bal bent. Maar Xavi was een van de spelers die veel te veel balverlies leed.”

Memphis Depay kreeg wel een compliment. “Je ziet aan hem dat het een geweldige speler is vanuit zijn acties. Hij had in de eerste helft een aantal momenten dat hij balverlies leed, maar hij is wel creatief en gevaarlijk. Het is jammer dat hij niet scoort.”

Georginio Wijnaldum scoorde wat Koeman betreft ook een voldoende. “Ook hij liet bij momenten zien een neusje voor diepte te hebben. Hij is absoluut niet tegengevallen. Ik had niet het idee dat hij niet meer kon brengen wat hij voorheen bracht.”

Eens met de analyse van Koeman?

  • Ja
  • Nee
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie