‘Koeman krijgt duidelijk signaal van Oranje’

Foto: ‘Koeman krijgt duidelijk signaal van Oranje’

De selectie van het Nederlands elftal wil na het WK in Qatar terugkeren naar een systeem met vier verdedigers. Die conclusie trekken Simon Zwartkruis en Martijn Krabbendam in een video-item van Voetbal International.

Louis van Gaal maakt na het WK weer plaats voor Ronald Koeman. Volgens Zwartkruis ligt de terugkerende bondscoach uitstekend binnen de spelersgroep. “Veel spelers kijken er naar uit om met hem weer vervolgstappen te maken. Dat proef je nu al”, vertelt de VI-journalist. “Ze weten wat ze krijgen en Koeman weet wat hij krijgt.”

Zwartkruis, die namens het weekblad het Nederlands elftal volgt, vervolgt zijn verhaal: “Gezien de leeftijdsopbouw van de selectie gaat niemand stoppen of weg. Koeman kan zelf gaan kiezen wie hij wil hebben en wie niet, dus hij kan ook weer terug naar het systeem waarmee hij geëindigd is. Dat staat allemaal.”

Spelersgroep is duidelijk

Krabbendam haakt in: “Koeman laat ze gewoon weer in hun kracht spelen, zoals Van Dijk. Die willen toch het liefst met vier verdedigers spelen. Dat was het gekke: Van Gaal kwam en heeft de kwalificatie afgemaakt op de ‘Koeman-manier’ met 4-3-3. Dat wilden de spelers graag en daar voelden zij zich vertrouwd bij, maar hij zei wel bij zijn eerste aanstelling al: mocht Oranje zich plaatsen voor Qatar, dat hij ze zou gaan overtuigen van het systeem waarmee ze uiteindelijk hebben gespeeld.”

“Overtuigen heeft er uiteindelijk niet eens in gezeten, het werd gewoon een dictaat. Maar je weet dat een aantal spelers gewoon liever op een andere manier had gespeeld. Dat merkte je”, vervolgt Krabbendam. “Van Dijk en De Ligt hebben dat ook gewoon gezegd en sommige spelers moesten een beetje lachen als je ze ernaar vroeg. Als bondscoach moet je spelers in hun kracht laten spelen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 januari 2023 20:58.

Terug naar 4-3-3?

  • Ja
  • Nee
2781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie