Koeman duidelijk over bejubelde doelman: “Gek als hij zou keepen”

Foto: Koeman duidelijk over bejubelde doelman: “Gek als hij zou keepen”

Marco Bizot verkeert momenteel bij Stade Brest in de vorm van zijn leven. Het leverde een rentree in de Oranje-selectie op, maar een tweede interland lijkt er voorlopig niet in te zitten voor de 33-jarige sluitpost.

Marco Bizot is bezig aan een topseizoen in Frankrijk, en hoort weer bij Oranje-selectie

In Frankrijk komen superlatieven te kort om de prestaties van Bizot te beschrijven. Hij is een steunpilaar bij stuntclub Brest, dat op weg lijkt naar de Champions League. Afgelopen weekend werd nog een aanval afgewend van concurrent Lille (1-1). Bizot keepte van zijn beste wedstrijden van het seizoen en kreeg van de gerenommeerde Franse sportkrant L’Équipe een acht voor zijn optreden, en daarnaast een plek in het Elftal van de Week.

Koeman geeft Bizot weinig hoop

Vol vertrouwen meldde Bizot zich maandag weer in Zeist, waar hij de voorkeur kreeg als derde doelman boven Nick Olij. “Bizot is er nu pas weer bij, dan zou het gek zijn als ik hem laat keepen. Ik houd vooralsnog vast aan mijn twee vaste keepers, Bart Verbruggen en Mark Flekken, die er steeds bij waren”, liet bondscoach Ronald Koeman in duidelijke bewoordingen weten op de persconferentie.

Het is nog de vraag welke drie keepers meegaan naar Duitsland tijdens het EK. Veel zal ook te maken hebben met de fitheid van Justin Bijlow. “De situatie van Bijlow is door blessures veranderd. We weten niet wanneer hij terug is en óf hij veel gaat spelen. Ik wil superfitte keepers mee naar Duitsland nemen. De komende periode gaan we de status van deze drie doelmannen goed bekijken” besloot Koeman.

Vind je Bizot minder dan Verbruggen en Flekken?

  • Ja, wel duidelijk verschil
  • Echt niet
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie