Koeman blij met ‘onbekende’ assistent: ‘Werkt juist verfrissend’

Foto: Koeman blij met ‘onbekende’ assistent: ‘Werkt juist verfrissend’

Ronald Koeman gaf maandagmiddag zijn eerste persconferentie als bondscoach van het Nederlands elftal. De keuzeheer is voor de tweede keer bondscoach van Oranje en nam opnieuw vertrouwde namen als Patrick Lodewijks en zijn broer Erwin Koeman op in zijn staf. Daarnaast koos Koeman met Sipke Hulshoff ook voor een verrassende naam.

Hulshoff is nog een ‘onbekende’ voor Koeman en zal zijn rol als veldtrainer bij Feyenoord gaan combineren met zijn rol bij Oranje. Koeman verklaarde maandagmiddag op de persconferentie de aanstelling van Hulshoff. “Ik probeer altijd dingen uit en dat heb ik bij mijn clubs ook gedaan. Bij Southampton had ik één telefoongesprek met Sammy Lee. Hij paste heel goed bij Erwin en mij. En toen ik in 2018 bij het Nederlands elftal kwam, koos ik voor Dwight Lodeweges.”

Aanvulling voor Oranje

Koeman stelde zelf contact met hem opgenomen te hebben en denkt met de aanstelling van Hulshoff een goede aanvulling voor zijn staf te hebben gevonden. “Sipke is echt een aanvulling voor ons. Hij is ook wat jonger dan wij zijn en kijkt iets anders naar het voetbal. Ik ben niet iemand die geen samenwerking durft aan te gaan met iemand die ik nog niet goed ken.”

Volgens de bondscoach kan het juist zeer verfrissend werken om een ‘onbekend’ iemand aan de staf toe te voegen. “Het is wel gebeurd op een basis dat we meerdere keren met elkaar zijn gaan zitten en elkaar in de ogen hebben gekeken.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

26 januari 2023

21:00

Ajax
FC Volendam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 20:57.

Denk jij dat Sipke Hulshoff een goede aanvulling is voor Oranje?

76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie