KNVB presenteert acceptatie-plan op ‘coming-out day’

Soccernews

De KNVB zal aanstaande donderdag een plan presenteren op het gebied van homoseksualiteit in de voetbalsport. Het doel van het plan is om de acceptatie te vergroten. Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, zal het plan donderdag overhandigen aan de Minister van Volksgezondheid, Edith Schippers.

Om tot het plan te komen zat van Praag in juni voor het eerst om de tafel met een aantal personen en instanties. Dit waren onder andere de stichting Meer dan Voetbal, de alliantie Gelijkspelen, NOC*NSF, de John Blankensteijn Foundation, COC Nederland, scheidsrechter Jeroen Sanders, oud-voetballer Wensley Garden en mensen van de website gay.nl. Sinds juni is hard aan het plan gewerkt om het nu op tijd af te hebben.

Voetbalclubs ADO Den Haag en MVV zullen ook aanwezig zijn bij de presentatie. Beide clubs zetten zich al enige tijd in voor homo-acceptatie in het voetbal. De Maastrichtenaren doen dit samen met de gemeente Maastricht, COC Limburg en voetbalclubs die lid zijn van Maastricht United. Ook deze partijen tekenen donderdag een samenwerkingsverband om homofobie binnen verenigingen aan te pakken.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie