KNVB onthult nieuw EK-shirt Oranje: van 1988 naar 2024

Foto: KNVB onthult nieuw EK-shirt Oranje: van 1988 naar 2024

Maandagochtend heeft de KNVB naar buiten gebracht in welk shirt het Nederlands elftal het EK in Duitsland gaat afwerken. De voetbalbond verwijst daarin naar het het EK van 1988 in Duitsland, waar Oranje grote successen boekte en zich tot winnaar kroonde.

KNVB presenteert nieuw EK-shirt Oranje

In de presentatievideo is een duidelijke link te zien met het toernooi van 1988. Er worden beelden getoond van het succesvolle toernooi, waarin te zien is hoe Ronald Koeman destijds het inmiddels iconische shirt ontving van toenmalig bondscoach Rinus Michels. Koeman is nu zelf de bondscoach en overhandigde nu het shirt aan Frenkie de Jong.

“Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen”, reageert Koeman in een persbericht op de presentatie van het nieuwe shirt. “Het Oranje-shirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots zullen dragen als wij er op het veld mee zullen spelen.”

Tegen Schotland zal Oranje voor het eerst in het nieuwe tenue spelen. “Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis”, vertelt De Jong. “Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988.”

EK 2024 poule

Mooi shirt?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie