KNVB laat van zich horen na boze AZ-brief

Foto: KNVB laat van zich horen na boze AZ-brief

Alle profclubs mogen zich op 27 juni uitspreken over de frontale aanval van AZ op de topbestuurders van de KNVB. De Algemene Ledenvergadering Betaald Voetbal zal hiervoor worden gebruikt.

Géén onafhankelijk onderzoek

AZ heeft op 10 maart een boze brief gestuurd naar de KNVB. De Alkmaarse club stelt dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur, achterkamertjespolitiek en ongeoorloofd handelen in het belang van specifieke clubs. Daarbij gaat het vooral om belangen van de traditionele topdrie (Ajax, Feyenoord en PSV).

De KNVB heeft de veelbesproken brief van AZ-directeur Robert Eenhoorn en rvc-voorzitter Rene Neelissen op de agenda gezet voor eind juni. “Wij vinden dat de leden zich hierover moeten uitspreken”, zo laat een woordvoerder van de KNVB weten aan De Telegraaf.

Voorlopig komt er geen onafhankelijk onderzoek naar de KNVB-top. De bond laat weten: “Wij hebben AZ aangegeven de inhoud van de brief graag te willen bespreken omdat de genoemde feiten onjuist zijn. Bij eerdere signalen van AZ hebben we dit ook met hen besproken. AZ heeft ons echter gevraagd schriftelijk inhoudelijk te reageren op hun brief en dat gaan we volgende week doen. Wat de KNVB betreft volgt hier een gesprek op.”

Sportmarketeer Chris Woerts onthulde de inhoud van de brief donderdagavond in Vandaag Inside. Ook De Telegraaf maakte hier melding van.

Wint AZ met 3-1 van Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een gepaste rectie?

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie