KNVB dient PSV van repliek: “Er is wel degelijk meegedacht”

Foto: KNVB dient PSV van repliek: “Er is wel degelijk meegedacht”

De KNVB zegt wel degelijk mee te willen denken met PSV. Het verzoek om de ontmoeting met ADO Den Haag uit te stellen vond geen gehoor, maar volgens de voetbalbond heeft dat een duidelijke reden.

Jan Bluyssen legt als competitiemanager uit aan Voetbal International: “Er zijn twee situaties op basis waarvan we kunnen schuiven met wedstrijden. Ten eerste als het aantal coronabesmettingen zo oploopt dat er te weinig spelers overblijven. Daarover hebben we voor het seizoen afspraken gemaakt. Aanvankelijk diende PSV op basis daarvan een verzoek in voor uitstel. Daarover hebben we woensdagavond al contact gehad.”

“PSV kan daar geen aanspraak op maken, net zoals dat vorige week voor AZ zou hebben gegolden. Voor het seizoen hebben we immers met z’n allen afgesproken om er alles aan te doen om het seizoen af te maken”, aldus Bluyssen, die dit ‘een speciaal verzoek’ noemt. “Namelijk het volledig uit een speelronde halen van een wedstrijd en verplaatsen naar 27 december. Op basis van de veranderagenda is het zo dat we vooral kijken naar het speelmoment in het weekend. Om clubs extra rust te gunnen schuiven we soms met de speeldag of het tijdstip.”

Bluyssen benadrukt dat dit pas twee keer eerder is gebeurd en beide keren betrof het cruciale duels in een knock-out systeem. “Daar is hier geen sprake van. Er is wel degelijk meegedacht. Alleen dit verzoek hebben we pas eergisteren ontvangen. We hebben ook met de belangen ADO Den Haag en FOX Sports te maken. In onze ogen is de veranderagenda wel degelijk toegepast.”

Heeft de KNVB gelijk?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
399+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie