KNVB-bestuurder: “Wij gaan winnen”

Foto: KNVB-bestuurder: “Wij gaan winnen”

Gijs de Jong heeft er alle vertrouwen in dat Nederland over vier jaar het WK voor vrouwen mag organiseren. De KNVB is voornemens om het eindtoernooi samen met België en Duitsland binnen te halen.

De Jong rekent op WK Vrouwen-organisatie

Eindhoven was zaterdagmiddag het decor van de Champions League-finale voor vrouwen. FC Barcelona won na een 0-2 achterstand met 3-2 van VfL Wolfsburg. “Deze beelden gaan de wereld over, ik zou nu niet weten wat beter had gekund”, zo oordeelde De Jong na afloop in het bijzijn van De Telegraaf.

Nederland, Duitsland en België strijden voor het WK van 2017 met Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie Verenigde Staten/Mexico. De Jong: “Wij gaan winnen natuurlijk, dat moet de instelling zijn. Daarvoor moet je in de eerste plaats een steengoed bid inleveren. Daarom zijn we heel blij met de steun van het kabinet.”

Op 8 december moet het bidbook ingeleverd zijn bij de FIFA. De KNVB-bestuurder weet: “Drie van de vier kandidaten gaan door naar het congres van de FIFA. Daar moeten we zorgen dat we het WK binnenhalen. We moeten lobbyen en andere landen overtuigen. We hebben vandaag weer laten zien hoe gastvrij we zijn.”

Zeven speelsteden in de race

Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Heerenveen en Enschede zijn de mogelijke speelsteden. De Jong: “Uiteindelijk kiezen we vijf Nederlandse steden en worden er vier gebruikt door de FIFA. Het doel is om de openingswedstrijd in Nederland te spelen en ook dat Oranje de drie groepswedstrijden in eigen land afwerkt.”

Winnen de Oranje Leeuwinnen deze zomer het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel je zijn vertrouwen?

  • Ja
  • Nee
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie