Knutsen helder over interesse Ajax: ‘Alleen voor een hele speciale uitdaging’

Foto: Knutsen helder over interesse Ajax: ‘Alleen voor een hele speciale uitdaging’

Kjetil Knutsen leek op weg om de nieuwe trainer van Ajax te worden, maar de 54-jarige oefenmeester wees het aanbod van de Amsterdammers af. Knutsen heeft er geen trek in om zijn huidige club FK Bodø/Glimt midden in het seizoen te verlaten.

Uitgesproken Knutsen

De Noorse competitie duurt nog tot december, maar Ajax had de hoop om Knutsen te kunnen verleiden tot een overstap. Technisch directeur Sven Mislintat reisde zelfs af naar Noorwegen om te onderhandelen, terwijl ook de zaakwaarnemer van Knutsen in Amsterdam was om te praten over de voorwaarden. Toch zijn de onderhandelingen spaak gelopen.

Knutsen, geciteerd door De Telegraaf, is uitgesproken over zijn toekomstplannen. “Ik heb het al vaak gezegd – en ik zeg het nog een keer – ik heb het naar mijn zin hier. Punt. Op dit moment is Bodø voor mij een ongelooflijk goede plek om te zijn.”

Interesse van Celtic

Naast Ajax zou ook Celtic op zijn komst azen, maar ook de Schotten lijken weinig kans te maken. “Ik wil sterk benadrukken dat het voor mij heel moeilijk is om iets te laten vallen midden in een seizoen. Het team halverwege het seizoen in de steek laten zou ik alleen doen voor een heel speciale uitdaging.”

Nu Knutsen niet haalbaar is gebleken, lijkt Ajax snel Maurice Steijn van Sparta te willen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast zou Hedwiges Maduro, nu nog werkzaam bij Almere City, als zijn assistent moeten gaan fungeren.

Is Steijn een goede trainer voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie