Juventus-crisis groeit, pak slaag voor Milan

Foto: Juventus-crisis groeit, pak slaag voor Milan

Juventus moet er serieus rekening mee houden dat het volgend seizoen geen Europees voetbal speelt. De Oude Dame ging zondagmiddag op eigen veld met 0-2 ten onder tegen AC Monza.

Juventus kreeg eerder deze maand een vernietigende mededeling. De Italiaanse grootmacht werd geconfronteerd met een enorme sanctie vanwege bestuurlijke en financiële wanorde: vijftien punten aftrek. Juventus heeft beroep aangetekend tegen deze straf, maar is inmiddels wel afgezakt naar het rechterrijtje van de Serie A.

Tegen Monza liep het voor geen meter bij Juventus. Gianluca Caprari zag zijn openingstreffer nog afgekeurd worden vanwege hands, maar in de achttiende minuut maakte Patrick Ciurria alsnog de 0-1. Dany Mota maakte er zelfs nog 0-2 van in de eerste helft, waarna Juventus er niet in slaagde om zich terug te knokken.

Pak slaag voor AC Milan

Eerder op de middag kreeg AC Milan een pak slaag in de Serie A. Laagvlieger Sassuolo boekte een indrukwekkende 2-5 overwinning in San Siro, waardoor de druk op trainer Stefano Piolo blijft aanzwellen. Sinds de jaarwisseling draait het immers voor geen meter aan Milanese zijde.

Sassuolo begon de wedstrijd in Milaan als nummer zeventien. Een verplichte zege voor de thuisploeg derhalve, maar na de afgekeurde goal van Olivier Giroud ging het helemaal mis. Gregoire Defrel, Davide Frattesi en Domenico Berardi troffen tussen de negentiende en dertigste minuut allen doel voor Sassuolo.

Giroud had tussendoor nog wel de 1-2 gemaakt, maar dat leidde niet tot een wederopstanding. Sterker nog: Armand Lauriente zorgde vanaf elf meter voor de vierde treffer van Sassuolo, waar Matheus Henrique er zelfs 1-5 van maakte. Divock Origi redde de eer namens Milan.

Wint Juventus van Lazio?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Juventus een Europees ticket mislopen?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie