Josep Guardiola kan bloed ‘rode Rodri’ wel drinken

Foto: Josep Guardiola kan bloed ‘rode Rodri’ wel drinken

Manchester City maakte het zich vandaag onnodig moeilijk tegen Nottingham Forest. Of… Manchester City… vooral middenvelder Rodri, die zich liet provoceren, een opponent bij de nek pakte en een rode kaart kreeg. Oefenmeester Josep Guardiola is boos op de Spanjaard.

Guardiola: ‘Ik ben boos op Rodri’

“Vandaag was hij even niet de beste middenvelder ter wereld”, vertelt de Catalaan aan de BBC. “Ik ben boos op hem, maar hij heeft zijn excuses gemaakt aan de groep. Onze wedstrijd was een helft lang perfect, daarna zorgden we zelf voor de chaos.”

Guardiola vervolgt: “Rodri moet zichzelf en zijn emoties leren controleren.” De coach wordt echter gewezen op zijn eigen gedrag, want langs de zijlijn liet hij zich behoorlijk gaan: “Ik kan gewoon een gele kaart pakken. Ik hoef niet te voetballen. Hij kan geen domme kaarten pakken, want hij is nodig op het veld. Ik zal binnenkort heus wel een keer geschorst zijn, want ik krijg genoeg gele kaarten. Alleen nogmaals, ik hoef niet te spelen. Rodri wel.”

En óók al boos op Taylor

De trainer van The Citizens is overigens ook al niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Anthony Taylor: “Hij had het ongeveer 35 minuten in de hand. Daarna kwam de chaos. Dat is niet onze schuld, want hij draagt de verantwoordelijkheid. Wat daarna gebeurde, ligt niet aan ons. Het is absoluut de fout van Taylor.”

Overigens kwam het allemaal goed, want toen Rodri rood pakte stond het 2-0 voor City en dat bleef het: “De jongens waren fantastisch. Als je ziet hoeveel impact het op je lichaam heeft om zo lang met een man minder te spelen, maar dat ze dat dan toch op kunnen brengen, dan vind ik dat heel knap. Het tempo waarmee ze verdedigen, dat is heel zwaar.”

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie