Johan Derksen: “Toen voelde ik me echt genaaid”

Foto: Johan Derksen: “Toen voelde ik me echt genaaid”

Voor Johan Derksen en Vandaag Inside was het een jaar van veel hoogtepunten, maar ook één heel prominent dieptepunt. Na de zogenaamde kaarsenrel viel namelijk alles en iedereen over de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International heen…

In De Telegraaf wijst Derksen zijn dieptepunt van 2022 aan: “Het kaarsenincident. Niet dat ik ergens spijt van heb. Ik heb me ongelukkig uitgedrukt, dat wel. Maar het absolute dieptepunt was toen ik in HLF8-presentatrice Leonie ter Braak een persbericht zag voorlezen van de Talpa-directie. Dat wij onze excuses gingen aanbieden. Wij wisten van niets. Toen voelde ik me echt genaaid. Ik zei meteen dat ik stopte.”

“De volgende dag stond Dominique Weesie van PowNed op de stoep, dat hij ons in z’n geheel zou overnemen”, onthult de televisiepersoonlijkheid. “Maar we konden niet weg bij De Mol, want in ons contract stond dat we dan twee jaar niks mochten doen. Dus we zaten totaal klem.”

Toch was het ook weer niet zo dat Derksen ondersteboven was van de ‘shit’ die hij over zich heen kreeg: “Dat was ik ook niet. Kijk, ik heb overal een mening over en als mensen dan over je heen vallen, moet je niet piepen. Maar ons excuses laten aanbieden via-via, nee, dat was echt een dieptepunt.”

Cancelcultuur

Hij is überhaupt niet zo’n fan van de hedendaagse ‘cancelcultuur’: “Nou ja, al die mensen die vals beschuldigd zijn van van alles, dat is dan door de gewone media gebeurd, dat deugt toch ook niet? De regisseur van The voice is min of meer vrijgepleit, Johnny de Mol geseponeerd, het Kamerlid van de PvdA, Gijs van Dijk, onzorgvuldig behandeld… Al die mensen worden hevig onder vuur genomen, krijgen echtscheidingen, verliezen hun banen en als er uiteindelijk niks aan de hand blijkt te zijn, hoor je niks, geen enkele rechtzetting. Dat kan ook niet, vind ik.”

AZ Alkmaar
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 januari 2023 18:41.

Ben jij het met Derksen eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
992+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie