Jansen veroordeelt AZ-ongeregeldheden: “Schaam me een beetje”

Foto: Jansen veroordeelt AZ-ongeregeldheden: “Schaam me een beetje”

Pascal Jansen heeft stevig de pest in de ongeregeldheden die zijn voorgevallen na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. Na afloop van het laatste fluitsignaal ging het volledig mis op de hoofdtribune van AZ, waar een deel van de AZ-aanhangers een hek wist door te breken.

Jansen merkt AZ-ongeregeldheden laat op

Ook na afloop van de wedstrijd ging het op persconferentie over de ongeregeldheden op de tribunes, waarbij Jansen de rellen niet direct opmerkte. “In eerste instantie had ik het niet in de gaten, maar toen keek ik omhoog en zag ik dat er links en rechts wel wat uitgedeeld werd.”

Jansen wilde vervolgens erger voorkomen. “Dan gaat mijn blik direct op mijn spelers en mijn staf om te kijken of daar alles wel goed gaat. Ik heb er zo goed als mogelijk een aantal weg geprobeerd te houden. Het is vervelend, het hoort niet thuis bij ons in het stadion. Niet in welk stadion dan ook. Je moet je emoties de baas zijn, ook als je verliest.”

Jansen kreeg ook een vraag van de Britse journalist over de ongeregeldheden van afgelopen week, die wel tijdig in de kiem konden worden gesmoord. “Wat vorige week gebeurde was al ongelukkig. Ik schaam me een beetje dat het hier nu ook gebeurt. Dat mag niet. Een paar spelers maakte zich zorgen omdat er familieleden zaten, dat kan ik me goed voorstellen.”

Moet AZ een geldboete of een duel zonder publiek krijgen voor de ongeregeldheden?

  • Een geldboete
  • Duel zonder publiek
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie