Jansen: ‘Ajax moet kind van de club terughalen’

Foto: Jansen: ‘Ajax moet kind van de club terughalen’

Ajax zou er goed aan doen om Ronald de Boer binnen te halen als opvolger van de vertrokken Danny Blind, in de Raad van Commissarissen. Dat stelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International in de Pak Schaal Podcast.

“Ik heb de oplossing voor een RvC-lid voetbalzaken: Ronald de Boer”, opent Jansen “Ik kwam hem toevallig tegen in de parkeergarage na Ajax – FC Twente en we hebben een tijdje staan praten. Dick (Sintenie, journalist, red.) en ik zeiden tegelijkertijd: moet jij er niet gewoon gaan zitten? Hij hield het antwoord een beetje in het midden.”

“Hij zou voor mij perfect in de RvC passen. Een RvC-functie kun je prima met alles combineren. Danny Blind kon analyseren op tv en dat kan hij ook blijven doen. Hij loopt al rond op De Toekomst en dat kan hij ook blijven doen. Hij is een onafhankelijke denker. Hij durft kritisch te zijn en vragen te stellen. Als analyticus heeft hij ook op die manier naar clubs moeten kijken.”

‘Kind van de club’

Jansen vervolgt over De Boer: “Hij heeft veel ervaring, is een kind van de club en hij weet dus precies wat er bij Ajax gevraagd wordt. Hij heeft geen ambities om technisch directeur te worden, dus hij is niet iemand die denkt via de RvC de stap naar beneden te kunnen maken.”

Maar is hij ook de aangewezen persoon om de Ajax-directie te controleren? “Hij is financieel wel een beetje onderlegd en heeft ervaring met contracten. Hij kan daar kritische vragen over stellen. Ik denk: wat zoekt men moeilijk? Misschien zal een enkeling piepen dat hij ambassadeur van Qatar was, maar volgens mij hoeft dat geen belemmering te zijn. Ik vind het ook een hele sympathieke vent.”

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 januari 2023 16:58.

Ajax moet Ronald de Boer terughalen

  • Eens
  • Oneens
2533+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie