‘Jans moet Cerny aanpakken na rode kaart’

Foto: ‘Jans moet Cerny aanpakken na rode kaart’

FC Twente verloor mede door een rode kaart van Vaclav Cerny met 2-0 bij Feyenoord. Zowel Karim El Ahmadi als Willem van Hanegem vond de prent voor de Tsjech terecht.

El Ahmadi reageerde op ESPN: “Misschien raakt hij hem niet eens helemaal vol. Maar als je daar met gestrekt been inkomt, kan dat gewoon een rode kaart zijn. Heel dom, dit zie je vaker met een aanvaller die mee wil verdedigen. Dat gaat nog wel is verkeerd en dat zie je nu terug. Dat is ongelukkig, maar wel gewoon dom. Het is een rode kaart.”

En Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad: “Als je zelf hebt gevoetbald weet je precies wat hij daar deed bij Dilrosun, over de bal stappen. Rood was echt volkomen terecht. Ron Jans moet hem deze week maar aan zijn oren trekken, want als je zo hard roept dat je mee wil doen, dan zijn dit bepalende momenten in een strijd om de bovenste plekken. Dáár moet je als trainer bovenop zitten.”

Pröpper wijst naar Higler

Ploeggenoot Robin Pröpper tot slot, in de TC Tubantia: “Het was uiteraard een hele domme actie. Hij heeft in de kleedkamer al sorry gezegd. Daar hebben we op dat moment vrij weinig aan. Maar vlak daarvoor gaat die spits (Gimenez, red.) alleen op het doel af. Dat was buitenspel, maar volgens de regels mag de scheids daar dan niks mee. Maar als hij had gescoord, dan had die wel mogen fluiten. Ik vind dat bizar, want wij halen er geen voordeel uit dat Lars die bal redt. Want daar komt vervolgens een schermutseling uit en dan maakt Vaclav een domme overtreding.”

TIP: 1.50x je inleg als FC Twente zich herpakt en wint van Groningen!

Rood was terecht

  • Eens
  • Oneens
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie