Jans ‘hoopte op rode kaart’ misdragende Feyenoorder

Foto: Jans ‘hoopte op rode kaart’ misdragende Feyenoorder

Het treffen tussen FC Twente en Feyenoord (1-1) gistermiddag in de Grolsch Veste verliep ronduit verhit. Na afloop ging het vooral over het handsmoment van Robin Pröpper, maar Twente-trainer Ron Jans vond dat ook de tegenstander niet vrijuit ging.

Concullega Arne Slot stelde al dat ‘Twente verder is met slimmigheidjes’ zoals de handsbal van Pröpper, daar reageert Jans nu op: “Ik vond ons niet zozeer slimmer met duwtjes of overtredingen, maar onze ervaren spelers hebben het goed gedaan. Ik vond het theater van de Rotterdamse kant vandaag sterker.”

“Dat begon met Justin Bijlow, zijn uittrappen duurden elke keer wel heel lang. En wat hij met die bal deed toen hij ver uit zijn doel was, was slim. Rood kun je niet geven, maar het was wel zwaar spelbederf. Ik hoopte dat Bijlow nog een tweede gele kaart zou krijgen voor tijdrekken, dan had hij eraf gemoeten.”

Titelkansen Twente

Twente staat nu vijfde, vijf punten achter koploper Feyenoord. Zijn de Rotterdammers voor Jans momenteel dé titelfavoriet? “Wiskundig gezien wel. Ze zijn vast nummer één bij favoriet bij de bookies. En als je bij Twente een punt pakt doe je het hartstikke goed. We hebben in alle topwedstrijden laten wij zien dat we minimaal gelijkwaardig zijn.”

Tot slot legde Jans zijn beslissing om Michel Vlap in de rust al te vervangen voor Sem Steijn uit, geciteerd door Voetbal International: “De discussie over het rendement van Vlap is al langere tijd gaande. Hij speelde ongelukkig en oogde gespannen na een paar momenten van balverlies. In topduels hebben we iemand op 10 nodig die aanspeelbaar is, een bal kan vasthouden en goed in de combinatie is. Michel is daarin vaak wat sterker, maar vandaag niet. Sem deed het prima. Het is een enorme luxe om hem in te kunnen brengen. Ze zullen het met elkaar moeten uitvechten.”

Bijlow had rood moeten hebben

  • Eens
  • Oneens
608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie