‘Italiaanse legende solliciteert voor bondscoachschap België’

Foto: ‘Italiaanse legende solliciteert voor bondscoachschap België’

Andrea Pirlo heeft een balletje opgegooid om bondscoach van België te worden. De voetbalbond is op zoek naar een opvolger van Roberto Martínez, maar lijkt het niet te zien zitten in assistent Thierry Henry.

Volgens Het Nieuwsblad twijfelt de KBVB om Henry door te schuiven van assistent naar hoofdcoach. Ze zouden volgens de berichtgeving geen vertrouwen hebben dat de Franse trainer hen verder helpt. Dit terwijl meerdere spelers van de nationale ploeg in de media zich positief uitspraken over Henry. Onder meer Romelu Lukaku is er voorstander van om de oud-topaanvaller bondscoach te maken.

Sollicitatie Pirlo

Geïnteresseerde kandidaten konden solliciteren bij de Belgische bond tot dinsdag 10 januari. Naar verluidt zat Andrea Pirlo bij de gegadigden. Dit terwijl de Italiaanse tacticus nog in dienst is bij het Turkse Fatih Karamgürük. De middenvelder begon zijn trainerscarrière bij Juventus, maar die samenwerking duurde slechts één seizoen. Ook Michel Preud’homme en Hervé Renard zouden de vrijgekomen vacature bij België wel willen invullen.

Voor Martínez was het WK in Qatar zijn laatste kunstje als bondscoach van de Rode Duivels. Het liep uit tot een grote teleurstelling, waarbij België niet voorbij de groepsfase kwam. De Spanjaard nam na het toernooi afscheid van de ploeg, maar liet weten dat dat besluit al eerder vaststond. Maandag werd hij aangesteld als de nieuwe bondscoach van Portugal.

Denk je dat België het EK 2024 wint?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Pirlo een goede kandidaat?

  • Jawel hoor
  • Zeker niet
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie