Internationals Marokko eren ‘Appie’ Nouri

Foto: Internationals Marokko eren ‘Appie’ Nouri

De spelersgroep van Marokko heeft dinsdagavond een prachtig gebaar gemaakt. Na de gewonnen achtste finale tegen Spanje (na strafschoppen) werd stilgestaan bij Abdelhak Nouri.

Marokko stuntte door Spanje in de achtste finale te verslaan. Na 120 minuten stond het nog altijd 0-0 en de daaropvolgende strafschoppenserie viel in het voordeel uit van Hakim Ziyech en consorten. Een historische prestatie, maar toch lukte het de ploeg om na deze slijtageslag stil te staan bij Nouri. Sofyan Amrabat toonde een shirtje met diens naam.

In 2017 werd Nouri tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen getroffen door een hartstilstand. De middenvelder overleefde dit, maar hield er wel ernstige en blijvende hersenschade aan over. In die tijd waren Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui diens teamgenoten.

Nouri heeft Marokkaanse roots. Zijn moeder kwam als kind van Marokko naar Nederland, waar zijn vader in 1990 dezelfde stap maakte.

Wint Marokko van Portugal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie