“Ik heb bijna alles te danken aan Wesley Sneijder”

Foto: “Ik heb bijna alles te danken aan Wesley Sneijder”

De wereld van Tijjani Noslin ziet er momenteel compleet anders uit dan twee jaar geleden. De aanvaller van Fortuna Sittard maakt nu grote stappen stappen, terwijl zijn carrière vervlogen leek.

Noslin heeft een bijzonder verhaal

Noslin wist bij tal van clubs niet door te breken, en ook FC Twente en FC Den Bosch zagen het niet zitten in de dribbelaar. Hij verdiende zijn inkomen met het smeren en bezorgen van broodjes. “Alles had ik geprobeerd om profvoetballer te worden, maar het was niet gelukt. Ik zat diep”, begon hij in een interview met Voetbal International.

De ommekeer volgt op zijn 21ste, waarbij Wesley Sneijder een belangrijk aandeel had. De recordinternational van het Nederlands elftal tipte Fortuna Sittard-eigenaar Isitan Gün over een talentvolle aanvaller van DHSC, in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Ondanks dat deze club in de hoofdklasse uitkwam, besloot Gün Noslin een kans te geven.

Leren van Sneijder

Inmiddels heeft de Amsterdammers een basisplaats in het elftal van de Limburgers, en lijkt er meer in het vat te zitten. Noslin heeft nog altijd goed contact met Sneijder. “We bellen, appen, praten soms bij DHSC. Ik heb bijna alles aan Wesley te danken. Het belangrijkste dat hij meegeeft, is dat ik iedere dag beter moet willen worden: koppie erbij houden en altijd leergierig zijn, zo wil Wes het zien.”

Noslin steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Mijn ultieme droom is om ooit op een WK en in de Champions League te spelen. Niks is meer onmogelijk voor mij.” Noslin vergeet echter nniet waar hij vandaan komt. “Nog iedere wedstrijd besef ik hoe bijzonder het allemaal is. Dan zie ik het stadion, de fans en moet ik mezelf even in mijn arm knijpen. “Wow, het is werkelijkheid geworden…”‘

Scoort Noslin de eerste goal tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Noslin al snel een stap hogerop?

  • 100%
  • Voorlopig maar bij Fortuna blijven
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie