“Ik dacht: Waar ben ik beland, wat gebeurt me nu?”

Foto: “Ik dacht: Waar ben ik beland, wat gebeurt me nu?”

Björn Meijer maakte afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar Club Brugge. Als wingback in een 5-3-2 formatie is hij gelijk een belangrijke basisspeler bij de regerend titelhouder van België.

“Dat ik gelijk veel ben gaan spelen bij Club Brugge, dat heeft mij niet zo verbaasd. Ze hadden dat bedrag echt niet voor me betaald als het de bedoeling was dat ik op de bank zou gaan zitten. Het was aan het begin wel even aanpoten. Ik vond mezelf gewoon slecht op de eerste training. Ik dacht: Waar ben ik beland, wat gebeurt me nu?”, blikt Meijer terug met Voetbal International.

“Na die eerste dag belde ik mijn ouders op, toch wel een beetje bezorgd. Ook omdat op dat moment onze internationals nog niet meetrainden, dus het niveau zou nog verder omhooggaan. Ik pikte qua niveau gelukkig al snel aan en toen de internationals erbij kwamen, merkte ik dat ik opnieuw redelijk snel kon aanhaken. Vanaf dat moment kreeg ik het gevoel: Dit niveau kan ik aan.”

Dat geldt tot dusver ook voor de Champions League, waarin-ie debuteerde tegen Bayer Leverkusen. “Die eerste hymne, die was zo bijzonder. Het was bijna jammer dat gelijk erna de wedstrijd begon, ik had er nog wel wat langer van willen genieten.” Er werd met 1-0 gewonnen, een week later zelfs meet 0-4 (!) bij FC Porto. “Toen stond ik voor het eerst stil bij wat ik in korte tijd bereikt had. Bjorn, het lijkt net alsof je in een film zit, dacht ik. Het mooiste moment tot nu toe.”

TIP: Bijna 1.5x je inleg als Club Brugge dit weekend wint van KV Mechelen!

Meijer is Europese subtop

  • Eens
  • Dat niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie