IJzersterk PSV zet AZ pijnlijk te kijk

Foto: IJzersterk PSV zet AZ pijnlijk te kijk

Koploper PSV gaat ongeslagen de winterstop in. Een uitduel bij AZ zou normaal gesproken één van de weinige Eredivisiewedstrijden zijn waar de Eindhovenaren het moeilijk kunnen krijgen, maar daar was absoluut geen sprake van (0-4). Binnen een kwartier scoorde de ploeg van Peter Bosz al drie keer. Het zorgde aan de kant van AZ voor felle kritiek op trainer Pascal Jansen.

Verslag AZ – PSV vanuit het AFAS Stadion

Derde keeper Hobie Verhulst mocht vanwege blessures starten bij AZ en kreeg razendsnel drie doelpunten tegen. Bij de 0-1 werd hij in de problemen gebracht door zijn eigen linksback David Møller Wolfe, die totaal de verkeerde kant op dribbelde en de bal naar Verhulst speelde. Die beging een overtreding, waar de VAR een penalty in zag. Luuk de Jong verschalkte de AZ-doelman vervolgens vanaf elf meter.

Nog geen twee minuten later lag de bal opnieuw in het net. AZ leverde tijdens de opbouw de bal in op het middenveld en Ismael Saibari pakte het tweede cadeautje aan PSV uit door de 0-2 te scoren. De AZ-supporters reageerden geschokt en vooral boos met spreekkoren als “Schaam je kapot”. Nadat PSV in de vijftiende minuut voor de derde keer scoorde via Sergiño Dest kreeg hoofdtrainer Pascal Jansen het te verduren. Hem werd door middel van spreekkoren en witte zakdoekjes vriendelijk doch dringend verzocht om zich ergens anders te begeven.

Jansen reageerde in de 37ste minuut met een driedubbele wissel. Onder meer Dani de Wit, bankzitter tegen de wil van de fans in, mocht opdraven om de boel te redden. PSV ging op zoek naar de vierde treffer, terwijl het AZ-publiek zelfspot toonde met liedjes als ‘Always look on the bright side of life’ en ‘Laat de zon in je hart’. Hun leed bleef in de eerste helft beperkt tot 0-3. Vroeg in de tweede helft kopte Luuk de Jong de 0-4 binnen.

PSV liep niet verder uit, maar de voorsprong was zo comfortabel dat het ook weinig inspanning meer hoefde te leveren Bosz kon ruim op tijd wissels doorvoeren om wat spelers te sparen. Jansen zat minder comfortabel op zijn stoel, ook al staat AZ vierde. De bekerwedstrijd bij HHC Hardenberg wordt aanstaande woensdag belangrijk om de eerste seizoenshelft positief af te sluiten.

Gaat PSV dit seizoen alles winnen?

  • Ja, ze gaan hiermee door.
  • Nee, dat is onmogelijk.
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:00
5+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
102+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
938+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
357+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:07
72+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
20:57
83+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
47+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
3+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
20:28
132+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
19:48
594+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
349+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
255+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
771+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
47+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
106+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
68+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
163+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
75+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
301+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
669+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie