‘Ihattaren krijgt hoopvol bericht’

Foto: ‘Ihattaren krijgt hoopvol bericht’

Mohamed Ihattaren hoopte bij Ajax zijn carrière uit de slop te trekken. Zijn tijd in Amsterdam leverde net als in de afgelopen jaren meer krantenkoppen dan speelminuten op. Veel mensen hebben de hoop al opgegeven. Ronald de Boer nog niet.

Volgens de oud-international van het Nederlands elftal heeft Ihattaren nog alle tijd om de juiste keuzes voor zichzelf te gaan maken. “Het is nog niet het einde van de wereld voor Ihattaren. Hij is pas twintig jaar, dat moeten we niet vergeten. Ik zeg weleens dat ik voetbal pas begreep toen ik 23 was”, zei De Boer in gesprek met Voetbal International.

De Boer haalde de voetbaltop ook niet in één keer. De buitenspeler hoopte op een snelle doorbraak in het eerste van Ajax, maar werd door de club eerst verhuurd aan FC Twente. “Ik dacht dat ik Ajax 1 nooit meer zou halen. Dat liep ook anders.”

Mohamed Ihattaren

De hoop voor Ihattaren wil De Boer daarom ook nog niet opgeven. “Maar er moet wel een knop om”, zei de oud-Ajacied. “Het leven gaat snel voorbij en profvoetbal is een van de mooiste en leukste hobby’s die er bestaat. Je kan er zelfs leuk aan verdienen. Dan moet je er alles aan doen om van je hobby je beroep te maken, want niks is leuker dan voetbal.”

Ihattaren brak als zeventienjarige speler door bij PSV. De aanvallende middenvelder gooide hoge ogen in de Eredivisie, werd overtuigd om voor het Nederlands elftal te kiezen en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. Na het vertrek van Mark van Bommel ging het echter mis voor de contractspeler van Juventus.

De Oude Dame heeft de aanvallende middenvelder nog tot de zomer van 2025 onder contract staan. Ihattaren werkt al weken een individueel trainingsprogramma af bij Ajax. Over een mogelijke nieuwe club is nog niets bekend.

Haalt Ihattaren de top nog?

  • Ja
  • Nee
9489+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie