‘Idrissi-opleving krijgt vervolg’

Foto: ‘Idrissi-opleving krijgt vervolg’

Feyenoord had zaterdagavond een lastige avond tegen FC Groningen. De normaal subtopper, die nu tegen degradatie vecht, verkocht de huid duur in De Kuip. Na een rode kaart en een doelpunt van Oussama Idrissi kon Feyenoord alsnog drie punten bijschrijven.

Slot was blij dat één van de gebruikte buitenspelers aan zijn eisen voldeed en het verschil maakte. “Dit is wat ik van alle buitenspelers vraag, maar dan moet je het als individu nog wel kunnen”, zei de coach op de persconferentie na de wedstrijd.

Idrissi speelt sinds de zomer in De Kuip. De oud-speler van AZ, die vorig jaar uitgeleend werd aan Ajax, maakt tot nu toe een wisselvallige indruk. Desalniettemin is Slot te spreken over de inbreng en vooral de onverzettelijkheid van de buitenspeler.

Slot: “Het is niet altijd even makkelijk. Wij hebben een geweldig publiek dat ons altijd maximaal steunt, maar als het even minder gaat met een individu kun je ook het gevoel krijgen dat niet iedereen even tevreden met je is. Dat is wel een grote kwaliteit van Oussama; hij trekt zich daar niet te veel van aan. Hij blijft het proberen.”

Dat verandert niet op het moment dat acties niet lukken. Dat leidt tot frustratie bij de fans, beaamt Slot. “Maar het weerhoudt hem er niet van om de volgende keer weer de actie in te zetten. Dat is ook een van de redenen waarom ik hem laat staan. Los van dat lang niet altijd alles goed gaat, zit er heel veel dreiging in hem. Dat gold vandaag niet voor alle spelers aan de zijkant.”

Idrissi kwam dit seizoen nog niet veel aan scoren toe: ondanks 24 optredens in het eerste van Feyenoord was dit zijn derde doelpunt van het seizoen. Daarnaast gaf Idrissi, die het dit seizoen vooral met invalbeurten moet doen, vijf assists. Mogelijk zorgt zijn goede beurt tegen FC Groningen ervoor dat Idrissi ook tegen Shakthar vanaf de meet mag beginnen.

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 april 2023 06:38.

Verdient serieuze Idrissi kans in de basis?

  • Ja
  • Nee
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie