Huntelaar klaar met Blind: “Hoofdstuk is voor mij afgesloten”

Foto: Huntelaar klaar met Blind: “Hoofdstuk is voor mij afgesloten”

Bij Ajax staat de druk er vol op in aanloop naar de kraker tegen Feyenoord. De Amsterdammers wisten al vijf wedstrijden op rij niet te winnen in de Eredivisie en bovendien rommelt het binnen de organisatie van Ajax. Als het aan technisch manager Klaas-Jan Huntelaar moet De Klassieker voor de ommekeer zorgen.

Huntelaar geeft in gesprek met Voetbal International aan uit te kijken naar de ontmoeting met Feyenoord. “Het zijn altijd speciale duels, die ik als speler het liefste speelde. Nu zit ik natuurlijk in een andere rol, maar je voelt overal dat de wedstrijd enorm leeft.” De oud-international ziet een mooie uitdaging voor Ajax. “Voor ons is zondag een mooie kans om de ommekeer in gang te zetten.”

De technisch manager heeft het idee dat er meer positieve energie heerst bij Ajax en bevestigde daarmee de woorden van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic, die dat onlangs al uitsprak. “Dat hoor ik meer, maar natuurlijk willen we dat allemaal ook dolgraag terugzien in goede resultaten.” Huntelaar stelt dat Ajax het goed deed tegen NEC en FC Den Bosch, maar dat tegen FC Twente de lijn niet doorgetrokken kon worden. “Het begin was slecht, gevolgd door de rode kaart, maar met een man minder in de situatie waarin we zitten vind ik het positief dat het team karakter en mentaliteit heeft laten zien.”

Uitspraken Blind

Naast de mindere resultaten op het veld is het ook buiten de lijnen onrustig bij Ajax. Zo dropte Daley Blind nog een bommetje met zijn interview in het Algemeen Dagblad, waarbij hij ook uithaalde naar Huntelaar. De oud-spits wil er echter niet veel meer over kwijt. “Er zijn meerdere redenen dat Daley niet meer bij Ajax zit. Ik heb er al wat over gezegd. Voor mij is dat hoofdstuk nu afgesloten. We focussen ons op de spelers die bij Ajax spelen, op de volgende wedstrijden en momenteel natuurlijk de Klassieker. We gaan daarheen om de derby te winnen.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 1-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wint De Klassieker?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • Gelijkspel
1131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie