Hoedt fileert eigen ploeg: “Hard om te zeggen, maar het is zo”

Foto: Hoedt fileert eigen ploeg: “Hard om te zeggen, maar het is zo”

Voor Anderlecht gaat donderdagavond de Europese campagne van start. In de vierde voorronde van de Conference League gaat Paars-Wit op bezoek bij Paide Linnameeskond. In principe mag de club uit Estland geen grote problemen opleveren, maar er staat wel meteen behoorlijk wat druk op de ketel. 

Anderlecht wil dit seizoen eindelijk zijn wederoptreden in de Europese groepsfases maken. Bovendien zou een uitschakeling tegen een ploeg met uiterste beperkte middelen zoals Paide, een behoorlijke blamage betekenen. Daarnaast hebben de Brusselaars ook iets recht te zetten na de wanprestatie van afgelopen weekend. Toen ging de recordkampioen na een bijzonder pover optreden met 1-0 onderuit op het veld van Cercle Brugge. 

Achteraf werd toen gesproken over een ‘collectieve offday’, maar Wesley Hoedt heeft daar een andere verklaring voor. “Ik vind het meer een gebrek aan intrinsieke motivatie”, stelt de Nederlandse verdediger bij Sporza. “Dat is hard om te zeggen, maar dat is het wel. We hebben het er deze week over gehad, over je eigen vechtlust en je eigen trots die je elke dag moet brengen. Daarin moet deze groep nog groeien.” 

Union als voorbeeld

Hoedt is dan ook van mening dat de spelers zich meer in functie van het team moeten zetten, in plaats van voor individueel succes te spelen. “Union heeft voetbaltechnisch niet meer kwaliteit dan wij, maar ik zag gisteren iemand als Teuma: hij eet het gras op en rent voor zijn leven. Dat groepsgevoel, die eer van de ploeg, dat moet bij ons veel meer in de plaats van: ik doe het goed. Het team moet voorop staan. Wij moeten Anderlecht terugbrengen naar waar het hoort, niet jezelf.”

TIP: Scoren beide teams in Estland? Pak 3.70x je geld bij Unibet!

Anderlecht een sterke ploeg momenteel?

  • Jawel hoor
  • Zeker niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie