Het voetbal trainingspak, de aanrader van dit moment

Foto: Het voetbal trainingspak, de aanrader van dit moment

Iedereen ziet ze. Iedereen draagt ze. Iedereen wil ze. Trainingspakken van topmerken als Nike, Adidas en Puma bestormen de fashion industrie. Deze grote merken zien dat de voetbal trainingspakken tegenwoordig net zo populair zijn als voetbalshirts en voetbalschoenen. De pakken worden overal gedragen. Op en buiten het veld. Dit maakt het extra interessant om mooie en comfortabele designs te ontwerpen, die de prestaties van de atleten ondersteunen.

De nieuwste materialen en innovatieve technologieën moeten daarvoor zorgen. Elk merk heeft een eigen ‘kenmerkend’ pak ontwikkeld met een eigen identiteit. De merken werken samen met verschillende clubs en landen om het beste trainingspak te ontwikkelen. De spelers, clubs en landen geven deze pakken extra elan. De unieke ontwerpen, slimme functionaliteiten en het feit dat de grote voetbalsterren het dragen, maakt het voetbal trainingspak een niet te missen artikel voor je kledingcollectie.

Maar wat maken de pakken zo speciaal? Welke technologieën zijn erin verwerkt? Met welke spelers en clubs werken deze merken samen? Hieronder volgen de drie grootste merken in het maken van kwalitatief ‘top’ trainingspakken. 

Nike trainingspakken

Nike is op dit moment erg goed bezig met het maken van bijzondere en hoogwaardige trainingspakken. Door constante innovatie worden de pakken steeds mooier en functioneler. Daar gebruikt Nike meerdere technologieën voor. Er zijn verschillende modellen uitgebracht. Een Aeroswift en een Dry Squad model. De Aeroswift technologie zorgt ervoor dat de atleet vrij kan bewegen en tegelijkertijd goed kan ademen. De top heeft een kraag met een ¼ rits. Het pak beschikt over geribde raglanmouwen en bestaat uit 95 procent polyester en 5 procent spandex. Het weegt haast niets zodat je als speler nog lichter en sneller bent in jouw acties. In de trainingsbroek zit Nike Tech Flex verwerkt, dat de broek mee laat bewegen met jouw manoeuvres. Daarbij heeft de broek een toelopende pasvorm. Al deze specificaties zorgen ervoor dat jij je als voetballer vrij kunt bewegen op het veld. 


Een ander model is de Dry Squad trainingspak, met Dri-Fit. Deze technologie voert regen en zweet gemakkelijk af, zodat je altijd droog en koel blijft. Beide edities hebben een strakke pasvorm waardoor deze als één aanvoelen met het lichaam. Hierbij gebruikt Nike flitsende kleuren die passen bij de clubs en landen om het trainingspak een mooi vertoon te geven.

Voor de winter heeft Nike Tech Fleece edities uitgebracht. Deze zijn licht, warm en zacht. De capuchon, raglanmouwen en de hoge kraag maken dit een mooi exemplaar om te dragen in de koude winterdagen. De Nike Tech Fleece pakken zijn immens populair. Nike maakt deze trainingspakken voor Paris Saint-Germain, waar Nike spelers als Neymar JR, Mbappé en Cavani de PSG pakken dragen. In Engeland werkt Nike samen met Manchester City en Chelsea FC. In Manchester dragen De Bruyne, Stones en Sané als Nike voetballers de pakken. Op het trainingscomplex in Londen lopen Hazard, Bakayoko en Luiz in het Chelsea trainingspak. Bij FC Barcelona worden de kleurrijke Nike pakken gedragen door Dembélé, Iniesta en Piqué. Het zijn allemaal toonaangevende clubs waar Nike mee samenwerkt, clubs die met veel snelheid in hun spel de tegenstander proberen kapot te spelen. Vandaar dat het Nike voetbal trainingspak gemaakt is voor snelheid. 

Adidas trainingspakken



Adidas maakt de laatste jaren mooie trainingspakken voor de voetballiefhebber. het Duitse sportmerk werkt samen met Bayern München, Juventus, Ajax, Real Madrid en Manchester United om knappe trainingspakken uit te brengen. Bij de Rekordmeister lopen ‘adidas spelers’ Muller, James en Robben in het Bayern München pak. In Italië trainen Cuadrado, De Sciglio en Pjanic in het Juventus pak op het trainingsveld van de Oude Dame. Op het Ajax trainingsveld werken Van de Beek, De Ligt en Dolberg aan hun toekomst. 


In Madrid dragen Benzema, Bale en Marcelo de stijlvolle witte of zwarte pakken van Los Galacticos. In Manchester bereiden Pogba, Matic en De Gea bij de Rode Duivels in het Man United trainingspak zich voor op de aankomende wedstrijden. Het zijn clubs van groot formaat die tegen de beste clubs ter wereld voetballen. Adidas streeft ernaar dat de spelers perfect naar de wedstrijden kunnen toewerken op het veld en daarbuiten. Zo heeft adidas een presentatiepak, dat de spelers dragen op weg naar de wedstrijd. Dit pak bestaat uit 100 procent polyester en heeft een volledige rits. De spelers kunnen gebruik maken van een capuchon en genieten van de Climalite technologie, dat het lichaam droog houdt. Een sweatpak en een standaard trainingspak dat de spelers vaak dragen tijdens de warming up of training. Het sweatpak is ontworpen voor koude weersomstandigheden. In de broek en sweater zit Fleece-voering verwerkt dat de warmte vasthoudt.

Hierdoor blijven de spelers warm tijdens het voetballen. Het pak bestaat uit 70 procent katoen en 30 procent polyester. In het standaard adidas trainingspak is de technologie Climacool gebruikt. Dit zorgt ervoor dat warmte en zweet eenvoudig en snel worden afgevoerd. Als het warm is ervaart de speler een koel gevoel en andersom een warm gevoel. Aan de voorkant heeft het pak een strakke pasvorm en een toelopende pasvorm rondom de enkels. Al met al zien de adidas pakken er catchy uit en zijn deze voorzien van de beste technieken. Met de verschillende edities biedt adidas alle mogelijkheden op een modieuze impressie in een comfortabel trainingspak.

Puma trainingspakken



Puma maakt steeds meer naam in de voetbalwereld met fraaie trainingspakken. De twee grootste clubs die Puma sponsort zijn Arsenal FC en Borussia Dortmund. Bellerin, Giroud en Cech zijn de Puma spelers die de Arsenal trainingspakken dagelijks dragen op het veld. In Dortmund is de Duitse sterspeler Reus het gezicht van Puma en het BVB trainingspak. Een noemenswaardige specificatie van de Puma trainingspakken is de zelf ontwikkelde technologie: Dry Cell. Het voert transpiratie af waardoor spelers droog blijven. Daarbij zijn de pakken gemaakt van 100 procent polyester. Zowel Arsenal als Borussia Dortmund matchen met de slogan van Puma “Forever Faster” en de lichte pakken sluiten perfect aan op deze visie.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie