Henry en Gerrard trekken harde conclusie: ‘Einde van een Liverpool-tijdperk’

Foto: Henry en Gerrard trekken harde conclusie: ‘Einde van een Liverpool-tijdperk’

Liverpool leed dinsdagavond een pijnlijke 2-5 nederlaag tegen Real Madrid. Volgens Thierry Henry luidt de nederlaag een einde van een tijdperk in en moet de bezem erdoor bij The Reds. Ook Steven Gerrard stelt dat Liverpool eens goed in de spiegel moet kijken.

Liverpool leek zich enigszins weer herpakt te hebben na twee overwinningen op rij in de Premier League, maar tegen Real Madrid ging het weer gruwelijk mis. Volgens Henry is het duidelijk dat een aantal spelers binnen de selectie niet meer het gewenste niveau kunnen halen.

Afscheid nemen

De oud-topvoetballer pleit bij CBS Sports er dan ook voor om afscheid te nemen van een aantal spelers. “Ik vind niet dat Klopp (Jürgen, red.) moet gaan. Dat niet. Maar sommige spelers hebben niet meer het niveau om voor Liverpool te spelen. Dat overkomt de beste. Het is ook met mij gebeurd, en met Jamie en Micah”, die daarmee doelt op zijn collega-analisten.

Volgens Henry speelt het probleem al langer. “Het gaat dit seizoen al een tijdje op deze manier, het is het einde van een tijdperk. Dat gebeurt gewoon.” Ook Liverpool-legende Gerrard was hard en duidelijk voor zijn oude club. “Soms moet je eerlijk zijn in het voetbal en toegeven dat het beste team heeft gewonnen. Liverpool is overklast, Liverpool is gedomineerd. Ze zullen in de spiegel gaan kijken. Het was niet goed genoeg. Dit is een reality check.”

Moet Liverpool komende zomer afscheid nemen van Van Dijk?

  • Ja, heeft zijn beste tijd gehad
  • Nee, moeten ze houden
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie