Henry adviseert PSG drastisch van koers te veranderen

Foto: Henry adviseert PSG drastisch van koers te veranderen

Woensdagavond werd duidelijk dat de Champions League-droom van Paris Saint-Germain ook dit seizoen niet uitkomt. Thierry Henry adviseert de Franse grootmacht een andere koers in te zetten, onder meer om Kylian Mbappé te behouden.

Na een lange flirt met Real Madrid besloot Mbappé afgelopen zomer toch een nieuwe megacontract te tekenen bij PSG. Met als grote doel het miljardenbal te winnen, maar dat gaat ook deze jaargang niet lukken. Enkel een blik wereldsterren halen blijkt niet voldoende om de macht in Europa in handen te krijgen. Henry merkt dat het trouwe deel van de aanhang zich afgekeerd van de huidige koers, en denkt dat het inzetten op jonge, talentvolle Franse spelers een betere stap is.

Mbappé behouden

“Als dat je project wordt, denken de fans misschien: Dat kan interessant worden. En misschien is dat ook een manier om Mbappé te behouden als hij ziet dat ze die kant op gaan”, liet Henry woensdagavond optekenen als analist bij CBS Sports na de uitschakeling van PSG tegen Bayern München. “Want zoals het nu gaat, denk ik dat het lastig wordt om hem te behouden.”

Henry vindt dat Mbappé het boegbeeld moet worden van een fris elftal met een nieuwe identiteit. “Als je me twintig jaar geleden had gezegd dat ze dit team hadden gehad, had ik je niet geloofd. Zelfs hun fans hadden er direct voor getekend. Maar ze kunnen zich niet meer identificeren met dit team. Je moet de mensen die van de club houden, kunnen raken.”

Richten op Franse spelers

Henry raadt aan in zee te gaan met jonge Franse spelers als Randal Kolo Muani en Marcus Thuram. “Is dit Paris Saint-Germain of een andere club? Ga je spelers halen om het halen of trek je Franse spelers aan die in de regio zijn opgegroeid en als kind fan waren van de club? Veel jonge Franse spelers zijn fan van PSG. Het is nog steeds een aantrekkelijke club.”

Eens met Henry?

  • Ja, die koers moet PSG gaan varen
  • Nee, dat gaat ook niet de CL opleveren
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie