Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman

Foto: Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman

Henk Spaan is van mening dat Ronald Koeman dinsdagavond tegen Duitsland de verkeerde keuze heeft gemaakt. De oefenmeester had volgens hem niet Toni Kroos, maar Florian Wirtz moeten afdekken.

Reijnders tegen Duitsland in mindere vorm

Tijani Reijnders was een aantal dagen eerder tegen Schotland de grote uitblinker van het veld met een doelpunt en assist. Tegen Duitsland vielen zijn prestaties behoorlijk tegen, wat gedeeltelijk te maken had met de opdracht die Reijnders meekreeg. Hij stond aanvallender op het veld en moest Kroos dekken.

Kritiek Spaan op beslissing Koeman

Waar de Duitser minder dan gewoonlijk in het spel voorkwam, kreeg de grote uitblinker Wirtz echter de vrijheid. En dat had Koeman volgens Spaan niet moeten doen. Wirtz is namelijk wekelijks de grote smaakmaker bij Bayer Leverkusen en deed het dus ook goed in het Duitse elftal.

“Kapot van de zenuwen betrad de uitblinker tegen Schotland het gestorven gras van Frankfurt. Wat had de coach bedoeld? Tijdens de wedstrijd vroeg Reijnders aan iedereen waar het ei van Columbus stond. Zelfs Duitsers viel hij ermee lastig. Die lachten hem uit”, zo schrijft Spaan in Het Parool.

“Dan wendde hij (Reijnders, red.) zich weer tot zijn mentor en leermeester Virgil van Dijk. Die haalde zijn schouders op. Moet je bij Koeman wezen. Zo waren de Nederlanders bezig met Kroos, dat niemand oog had voor Wirtz, het door Xavi Alonso gecreëerde monster dat Duitsland Europees kampioen gaat maken. Niet Kroos.”

Was het inderdaad een fout van Koeman?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
624+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie