‘Henk is Cambuur, maar je zag dat het steeds moeilijker werd’

Foto: ‘Henk is Cambuur, maar je zag dat het steeds moeilijker werd’

Het nieuws dat Henk de Jong per direct zijn functie als hoofdtrainer bij SC Cambuur heeft moeten neerleggen is hard aangekomen in Leeuwarden. Algemeen directeur Ard de Graaf spreekt op de officiële clubkanalen van ‘stevig nieuws’ en betreurt dat De Jong noodgedwongen moet stoppen.

“In de zomer hebben we met elkaar afgesproken: we gaan ervoor, volle bak. We konden nog één keer beginnen en nog één keer stoppen. Helaas is het moment van stoppen nu gekomen.” Vooral voor de club Cambuur vindt De Graaf het vertrek van De Jong betreurenswaardig. “Dat is stevig nieuws voor de club, want Henk hoort bij Cambuur. Henk is Cambuur. Maar gezondheid gaat boven alles.”

De Jong niet topfit

De Graaf had het nieuws enigszins zien aankomen, ook omdat hij weet dat je topfit moet zijn voor de functie van Eredivisie-trainer. “Henk was niet topfit vorig jaar. Hij heeft tijd genomen om te herstellen. Echt goed kunnen herstellen was eigenlijk geen tijd voor, daar gaat deze wereld te snel voor. Dat is heel erg zonde. Je zag het de laatste weken steeds moeilijker worden.”

De Graaf zegt dat het besluit in goed onderling overleg is genomen. “We hebben alles samen gedaan. We hebben heel veel overlegd met Henk, we hebben ook een geweldige werkrelatie met elkaar. Dan moet je dit met elkaar goed doen, aan de keukentafel, hoe vervelend het ook is.” Een mogelijke opvolger is nog niet bekend, maar wel wist De Graaf te vertellen dat men achter de schermen al bezig is. “Al kan ik nog geen zinnig woord zeggen over hoe lang dat duurt.”

Red Cambuur het dit seizoen in de Eredivisie?

  • Ja, ze blijven erin
  • Nee, ze gaan degraderen
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie