Hélène verklaart afwezigheid Van Gelder

Foto: Hélène verklaart afwezigheid Van Gelder

Jack van Gelder is maandagavond niet aangeschoven bij de uitzending van HLF8. Normaal gesproken zou de oud-presentator van NOS Studio Sport zijn verhaal doen, maar op eigen initiatief slaat hij deze kans over.

Presentator ligt onder vuur

Hèlène Hendriks, de presentatrice van het praatprogramma, verklaarde: “Jack zit normaal gesproken maandag altijd bij ons om de sport en allerlei andere dingen te bespreken. Hij is overigens van harte welkom, maar heeft zelf besloten om even rust te nemen. Ik heb uiteraard met hem gesproken en het is niet zo dat hij zich wil verstoppen of niks te zeggen heeft, maar hij heeft puur het gevoel dat hij het nooit goed kan doen.”

De 72-jarige Van Gelder ligt behoorlijk onder vuur na het onthullende Volkskrant-artikel. Zelf verklaarde hij eerder al dat er twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan. In het eerste geval maakte hij naar eigen zeggen een ‘misplaatste grap’ tegen een vrouwelijke presentatrice: Aïcha Marghadi. Van Gelder nodigde haar uit om samen in bad te gaan toen zij een mentorrol aanvroeg.

Van Gelder zou Marghadi ook een nummer van een Marokkaanse voetballer toe hebben gespeeld. In de Volkskrant luidde haar reactie: “Ik zei: wat is dit, wat moet ik hiermee? Hij vertelde dat dit het nummer was van een bekende voetballer die kennelijk geïnteresseerd was in mij. Ik keek hem vragend aan. Maar hij zei: ja, jullie Marokkanen doen het toch alleen met elkaar.” De presentator spreekt die lezing tegen.

Manchester United
Fulham
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 17:25.

Verstandige keuze?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie