Heitinga over toekomst: “Misschien eerder”

Foto: Heitinga over toekomst: “Misschien eerder”

John Heitinga weet nog niet of hij volgend seizoen opnieuw de scepter zwaait over Ajax 1. Na het ontslag van Alfred Schreuder is hij aangesteld tot de zomerstop, maar hij hoopt voor de laatste speelronde duidelijkheid te krijgen.

Ajax-trainer tast in het duister

Heitinga maakt zich zelf niet druk om diens toekomst. “Ik ga ervan uit dat iedereen daarin de juiste beslissingen neemt”, verklaarde de Ajax-trainer zondagmiddag op de persconferentie na het 0-0 gelijkspel bij Go Ahead Eagles. “Ik ben er om de club te helpen en we zullen aan het einde of misschien wel eerder met elkaar om de tafel gaan.”

Volgens Heitinga zijn de resultaten nu leidend. In hoeverre de komst van Sven Mislintat, de beoogde technisch directeur, invloed heeft op diens perspectief? “Ik lees en hoor veel en intern hoor je ook dingen. Ik kan er geen antwoord op geven. Ik ben hier en leef van wedstrijd tot wedstrijd.”

Rensch onzeker voor Klassieker

Na de puntendeling in Deventer kan het vizier worden verplaatst naar woensdag. Ajax speelt dan in de TOTO KNVB Beker uit tegen Feyenoord. Devyne Rensch is nog een vraagteken voor die clash. “Het wordt voor hem een race tegen de klok. Ik heb er altijd hoop in, maar met het menselijk lichaam moet je afwachten. Ik hoop het wel, maar houd er geen rekening mee. Als hij er is, dan is het mooi meegenomen.”

Heitinga ging ook nogmaals in op de reserverol van Owen Wijndal. Youri Baas kreeg de voorkeur. “Normaal heb je een voorbereiding met oefenwedstrijden en die heb ik niet gehad, dus bij mij is het op basis van wedstrijden en trainingen. Ik denk dat Youri het vermogen heeft om ook als dubbele zes of dubbele acht te spelen. Het is een keuze per wedstrijd. Je kan als speler dan vechten of vluchten en ik ga er vanuit dat iedereen er voor vecht om bij Ajax te spelen.”

Wint Ajax met 1-2 in De Kuip?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax door met Heitinga?

  • Ja
  • Nee
977+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie