Hato ziet vertrouwen toenemen bij Ajax: “Gaat beter, dat is lekker”

Foto: Hato ziet vertrouwen toenemen bij Ajax: “Gaat beter, dat is lekker”

Jorrel Hato is tevreden met het 0-0 gelijke spel tegen Aston Villa. De talentvolle verdediger vindt de uitslag een goede weerspiegeling van de verhoudingen en ziet perspectief voor de return in Engeland. Volgens Hato heeft Ajax de stijgende lijn te pakken.

Hato ziet volwassen Ajax resultaat met perspectief pakken tegen Aston Villa

“Het was een volwassen wedstrijd”, begint Hato zijn analyse tegenover ESPN. “Vanuit onze kant was het een prima wedstrijd. Misschien dat we niet heel veel kansen hebben gecreëerd, maar we kregen wel een aantal grote kansen met Kenneth en Brian. Als je de wedstrijd zo ziet, dan hebben zij ook niet heel veel kansen gekregen. 0-0 is wel redelijk terecht.”

Hato keek niet op van de prestatie van zijn eigen ploeg. “Natuurlijk weet je dat je tegen een goede ploeg speelt, ze staan vierde in de Premier League. Dus je weet wat je te wachten staat. We hebben deze wedstrijd vol vertrouwen geprobeerd te winnen.” Ajax gaf nauwelijks iets weg tegen de Engelsen, zag ook Hato. “Ik heb niet het idee dat zij gevaarlijk werden vandaag. Na Utrecht zie je wel dat het vertrouwen is toegenomen, omdat we toen in die formatie goed speelden. Het gaat beter met het team, dus dat is lekker.”

De linkspoot is tevreden met hoe het nu gaat in de achterhoede met zijn kompanen Ahmetcan Kaplan en Borna Sosa. “We houden de ruimtes dichtbij elkaar. In deze formatie geven we heel weinig kansen weg. De communicatie is goed en dat is belangrijk.” Voor de return ziet Hato dan ook voldoende perspectief. “Vanuit deze wedstrijd kunnen we heel veel meenemen naar volgende week. We hebben nog alles om voor te spelen. Dus gaan we er met heel veel vertrouwen naartoe.”

Moet Ajax blijven vasthouden aan dit systeem?

  • Ja, absoluut
  • Nee, het moet aanvallender
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie