Harde conclusie voor ‘te bescheiden’ AZ

Foto: Harde conclusie voor ‘te bescheiden’ AZ

AZ had zaterdagavond de mogelijkheid om op de ranglijst over Ajax heen te gaan, maar de Alkmaarders wisten uiteindelijk niet van de concurrent te winnen. Na het duel was Pascal Jansen redelijk tevreden over zijn ploeg.

Missende doortastendheid bij AZ

De bezoekers speelden een aardige wedstrijd, maar konden niet voorkomen dat Ajax de betere kansen kreeg. “Aan de bal waren we op een aantal momenten goed en verdedigend hebben we het in beide helften best druk gehad. Ajax heeft wel twee tot drie behoorlijke kansen gehad en was vandaag ook iets beter dan wij, dus al met al ben ik best tevreden”, vertelt de trainer aan ESPN.

Waar AZ dankzij doelpunten van Mees de Wit en Jens Odgaard vorig kalenderjaar nog wel in het thuisduel won, slaagde het er niet in om dit kunstje in de Johan Cruijff Arena te herhalen. Volgens Jansen lagen er wel degelijk mogelijkheden om Ajax pijn te doen, maar was zijn team simpelweg niet doortastend genoeg.

“Er zijn een aantal momenten dat we de ruimtes vinden om te versnellen naar een aanval, maar dat moeten we eigenlijk meer kunnen doen in zo’n wedstrijd. We beseften echt wel dat dit het moment was om over Ajax heen te gaan, maar we zijn vooral in de eerste helft dan toch iets te bescheiden. Dat venijn miste je toch wel.”

Gevecht om derde plek Eredivisie

Ondanks het 0-0 gelijkspel maakt AZ nog altijd kans om derde te worden: een plek die recht geeft op een ticket voor de Europa League. Het verschil met Ajax is op de ranglijst namelijk nog altijd slechts 2 punten. AZ maakt ook nog deel uit van de Conference League, waarbij het in de halve finale tegen West Ham United speelt.

Wint AZ dit seizoen de Conference League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was het gelijkspel verdiend?

  • Ja, absoluut
  • Nee, AZ had moeten winnen
  • Nee, Ajax had moeten winnen
430+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie