Hancko trof topspits: ‘Had binnen een paar dagen het hoogste woord’

Foto: Hancko trof topspits: ‘Had binnen een paar dagen het hoogste woord’

David Hancko is nu al publiekslieveling bij Feyenoord. In het Algemeen Dagblad vertelt de spijkerharde mandekker dat hij iedere seconde geniet van die rol.

“Ongelooflijk. Ik vind het moeilijk om over mezelf te zeggen, maar ik denk dat ik bij Sparta Praag ook een speler was die er goed op stond bij de fans. Maar daar deed ik er jaren over om dat te bereiken. Bij Feyenoord voelde het al zo na een paar weken. Ik zag Feyenoord vorig seizoen spelen tegen Slavia Praag en toen kreeg ik al het gevoel dat ik bij deze club zou kunnen passen.”

Publiekslieveling

Negen weken gelden verruilde Hancko Tsjechië voor Rotterdam. “Ik sprak trainer Arne Slot af en toe en wist al wat er van mij zou worden verwacht als ik daadwerkelijk in de Kuip zou spelen. Ik zag dat publiek tekeergaan bij wedstrijden en ik dacht: daar hoor ik gewoon. Ik weet dat de aanhang van Feyenoord een bepaalde strijd wil zien op het veld. Ik ben heel goed met Róbert Bozeník. Hij zei dat Feyenoord bij mij zou passen, dat het een geweldige club is. Dat supporters net zo enthousiast worden van een tackle als van een passeerbeweging.”

In het verleden speelde Hancko al eens bij Fiorentina in Italië. “De onderlinge afstanden in Italië zijn heilig voor verdedigers. We trainden lang en tactisch en bijna niemand sprak Engels. Maar het ligt soms ook aan karakter. Ik was een jonge speler uit Slowakije die alles nog moest leren. Op een gegeven moment kwam Dusan Vlahovic naar Fiorentina. Die had binnen een paar dagen het hoogste woord in de kleedkamer.”

Hectisch jaar

Met Slowakije liep Hancko het WK net mis. “Het was een hectisch jaar. Veel tijd om even bij te komen of te beseffen wat er allemaal is gebeurd, is er niet. De transfer, de verhuizing, de geboorte van mijn zoon. Soms wandelen we in Rotterdam door een parkje en komen de fans van Feyenoord hun waardering uitspreken. Ja, dat is mooi. Bereikbaar zijn voor mensen is belangrijk.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 november 2022 16:40.

Hancko is de beste verdediger van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie