Gunstige loting Oranje Leeuwinnen richting EK

Foto: Gunstige loting Oranje Leeuwinnen richting EK

De Oranje Leeuwinnen nemen het in de EK-kwalificatiegroep op tegen Italië, Noorwegen en Finland. Het grote doel is plaatsing voor de eindronde in 2025. Met deze loting ontloopt de ploeg van Andries Jonker onder meer het sterke Engeland van Sarina Wiegman.

Nederland werd gekoppeld aan Italië, Noorwegen en Finland in EK-kwalificatie

Dinsdag hoopte Nederland de Engelsen te ontwijken bij de loting, en slaagde daar in. Afgelopen jaar speelden ze nog tegen elkaar in het kader van de Nations League. Engeland is wel gekoppeld aan onder meer Frankrijk. Dat land ontweek Oranje, net als Spanje en Duitsland, omdat ze in Pot 1 waren ingedeeld. Door nederlagen tegen Spanje en Duitsland liepen de Leeuwinnen plaatsing voor de Olympische Spelen van komende zomer mis.

De loting koppelde Oranje aan Italië, Noorwegen en Finland, op papier een relatief gunstig loting. Net als Engeland slaagde Nederland er ook in om Zweden te ontlopen in de EK-kwalificatie.  Italië, Noorwegen en Finland staan respectievelijk veertiende, zestiende en zevenentwintigste op de FIFA-ranking, de ploeg van Jonker bezet de zevende plek.

Eindronde in Zwitserland

Aanstaande juli is al duidelijk wel landen als nummers en twee van de poule naar het EK gaan. Een jaar later begint de eindronde in Zwitserland, dat als organisatie sowieso een van de zestien deelnemende landen is. Ook worden in het najaar nog zeven plekken verdeeld via play-offs.

Op het vorige EK, in 2022, strandde Oranje als titelhouder in de kwartfinale tegen Frankrijk. Vijf jaar daarvoor greep Nederland de eindzege in eigen land onder leiding van Sarina Wiegman, die in 2022 ook nog eens het EK won met Engeland.

Makkie?

  • 100%!
  • Nou…
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie