Gudde treurt: “Echt alles aan gedaan”

Foto: Gudde treurt: “Echt alles aan gedaan”

Wouter Gudde was in aanloop naar FC Groningen – Ajax al doodsbenauwd voor incidenten in de Euroborg. De algemeen directeur kreeg helaas gelijk, waardoor de wedstrijd definitief werd gestaakt. Het zoveelste incident bij de Trots van het Noorden dit seizoen.

Groningen-directeur ziet geen ‘gouden oplossing’

“Dit is wederom vreselijk”, verzucht Gudde tegenover ESPN. “Of ik het zag aankomen? Een betere vraag is of er signalen waren, die waren er heel veel. De volgende vraag is dan of we het hadden kunnen voorkomen. Als je weet wat we er met z’n allen aan hebben gedaan…”

Gudde legt uit: “We hebben geschakeld, ook met internationale politie omdat er bevriende supportersgroepen uit het buitenland zouden komen. We hadden vuurwerkhonden buiten het stadion en extra fouillering op de plekken waar het misging. Als iemand de gouden oplossing heeft, hoor ik het graag.”

Grote schade

Volgens Gudde was deze georganiseerde actie simpelweg niet te voorkomen. “Als ik kijk naar onze eigen organisatie, dan hebben we er echt alles aan gedaan. Dit is enorm pijnlijk voor alle mensen die naar het stadion komen om een wedstrijd te zien. En ja ik weet het, we zijn gedegradeerd en we hebben een dramatisch seizoen gehad, maar dit schaadt de club enorm.”

De Groningen-directeur stelt dat de fouillering niet waterdicht is. “Dan heb je het over plekken waar je met onze middelen en technologie niet bij kan komen. De vergelijking met de gevangenis is misschien niet juist, maar daar komen ook dingen binnen waarvan je denkt: hoe is het mogelijk? Het is vreselijk dat mensen met zulke intenties bewust een middag verzieken en de club imagoschade toebrengt.”

Wint Real Madrid bij Man City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Valt de club FC Groningen iets te verwijten?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie