Guardiola neemt met vervelend gevoel afscheid van miljoenenaankoop

Foto: Guardiola neemt met vervelend gevoel afscheid van miljoenenaankoop

Kalvin Phillips verruilt Manchester City een van deze dagen op huurbasis voor West Ham United. De 28-jarige middenvelder kwam niet aan bod bij The Citizens, ondanks dat hij toch heel wat miljoenen kostte.

City-manager kon Phillips nauwelijks minuten geven

In de zomer van 2022 maakte de grootmacht nog een kleine vijftig miljoen over aan Leeds United. Bij de huidige houder van de Champions League kon de Engelse international echter geen basisplaats afdwingen. “Als ik hem tien, vijftien wedstrijden op rij zou geven, zou hij goed spelen. Maar dat gaf ik hem niet”, zei Pep Guardiola op de vooruitblikkende persconferentie voor het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur.

“We hebben andere kwaliteiten nodig”

“Ik heb spelers in mijn team en we hebben andere kwaliteiten nodig. Ik kan alleen zeggen hoe dankbaar ik ben voor zijn houding buiten de lijnen en hopelijk krijgt hij minuten bij West Ham. Ik gun hem al het beste. Volgend seizoen zullen we zien wat er gebeurt” vervolgde de oefenmeester.

Guardiola gaf nog een update over de op handen staande huurtransfer. “De deal is nog niet afgerond, maar hij is daar voor zijn medische keuring.” De manager hoopt dat zijn collega David Moyes Phillips meer speeltijd kan geven. “We zijn zes maanden onderweg, hopelijk krijgt hij de minuten die hij verdient en die ik hem niet heb kunnen geven. Hij is een geweldig persoon. Of ik het vervelend vind hoe het is gelopen? Ja, natuurlijk.”

Verdiende Phillips meer minuten bij City?

  • Absoluut
  • Nee, de concurrentie was gewoon beter
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie