Groningen vraagt zich af wat te doen met financiële schade na gestaakt duel

Foto: Groningen vraagt zich af wat te doen met financiële schade na gestaakt duel

FC Groningen heeft de 18-jarige gooier van een bekertje, waardoor het duel met NEC werd gestaakt, een stadionverbod gegeven. De Trots van het Noorden zit met de handen in het haar wat te doen met de financiële schade.

Groningen-NEC werd al snel gestaakt

Na achttien minuten staakte de scheidsrechter het duel in de Euroborg zaterdagavond, nadat de grensrechter was geraakt met een gevulde beker. Dinsdagmiddag zullen vanaf 15.00 uur de overige 72 minuten op het programma staan. Groningen liep door de staking ook een behoorlijke financiële schade op van ‘een paar ton’.

De clubleiding weet nog niet precies wat ze daarmee aan moeten. “Net als de overige 20.000 supporters in Euroborg is ook FC Groningen gedupeerd”, laat de club weten op zijn website. “FC Groningen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van dit soort incidenten. De club stelt in dit verband wel de vraag of de huidige consequenties van het ingevoerde beleid in verhouding staan tot de gevolgen voor club en supporters, die met elkaar in hetzelfde schuitje zitten.”

Verhalen op tiener?

“Ook vraagt FC Groningen zich af of het redelijk is om de totale schade van een paar ton te verhalen op een achttienjarige jongeman, die een plastic beker met vloeistof richting het veld gooit en daarbij de assistent-scheidsrechter raakt”, vroeg de nummer zeventien van de Eredivisie zich hardop af. “De club vindt het nog te vroeg om daar nu al op vooruit te lopen en wil niet zo kort na de verstoorde avond deze beslissing nemen.”

Over het aanstaande stadionverbod voor de onruststoker is al wel besloten. Een eventuele boete vanuit de KNVB zal wel verhaald worden op de tiener.

Moet Groningen zelf de schade slikken?

  • Ja, vrees van wel
  • Nee, dat zeker niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie