Giménez looft Ajacied: “Hou enorm van zijn speelstijl”

Foto: Giménez looft Ajacied: “Hou enorm van zijn speelstijl”

Feyenoord-spits Santiago Giménez verkeert in bloedvorm, maar de Mexicaan is niet te beroerd om voor een concullega uitgebreid de loftrompet uit te steken: Edson Álvarez mag op enkele mooie woorden rekenen vanuit Rotterdam.

Giménez lyrisch over Edson Álvarez

Giménez zet de rivaliteit richting de Klassieker opzij en zegt in het Algemeen Dagblad vandaag: “Edson is echt een geweldige jongen. Toen ik bij de nationale ploeg van Mexico kwam, nam hij mij vanaf de eerste dag op sleeptouw. Dat zal ik nooit vergeten. Ja, hij heeft een bepaalde speelstijl. Op het randje en soms er overheen. Persoonlijk houd ik er enorm van. Ik denk dat elk elftal zo’n type nodig heeft.”

“In Nederland houden de mensen vooral van de schoonheid van het spel. Van mooie acties en prachtige doelpunten. Maar mijn doelpunt tegen Lazio, dat was toch vooral een kwestie van doorgaan en niet opgeven. Pas stoppen als die bal over de lijn is”, aldus Giménez, die zelf erg moest wennen na zijn verhuizing vanuit Cruz Azul naar Nederland.

Acclimatiseren in Rotterdam-Zuid

“In eerste instantie denk je voortdurend aan Mexico. Hoe het daar zou gaan met mijn vrienden, mijn familie, met de mensen bij Cruz Azul. Je mist het eten. Op een dag werd ik wakker en ik heb tegen mezelf gezegd: ik moet ervan af dat ik steeds met Mexico bezig ben. Ik ben nu in Nederland, ik ben nu een Rotterdammer. Hier moet ik alles uit de kast halen om te slagen. Daar heb je hulp bij nodig, maar veel moet uit jezelf komen.”

Scoort Giménez de 0-1 morgen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij ook fan van de speelstijl van Álvarez?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie