‘Gigantisch Eredivisie-probleem op komst’

Foto: ‘Gigantisch Eredivisie-probleem op komst’

Er dreigt een gigantisch probleem voor de Eredivisie. De Nederlandse competitie staat hoog aangeschreven vanwege de manier van spelen, maar De Telegraaf merkt een kentering.

Journalisten Jeroen Kapteijns en Ruben Jongmans schrijven: “Al een aantal jaren staan kernwaarden van het Nederlandse voetbal onder druk. Mede onder invloed van de komst van buitenlandse coaches is de Hollandse School in het grootste deel van de Eredivisie afgezworen en hebben andere spelsystemen als 5-3-2 aan populariteit gewonnen.”

“Defensieve balans staat voor veel trainers voorop en dat resulteert in tactische schaakspellen als bij het degradatieduel PEC Zwolle-RKC Waalwijk, waar de avontuurlijkheid en flair ver te zoeken waren. Opvallend is ook het aantal clubs dat met steeds minder Nederlandse spelers aan de aftrap verschijnt”, zo schrijven de Telegraaf-journalisten.

De Eredivisie stond altijd al bekend om het doorontwikkelen van buitenlandse talenten. “Maar als PSV met tien niet-Nederlandse veldspelers aantreedt en Willem II met negen niet-Nederlandse profs speelt dan kun je je wel afvragen of dat allemaal toppers in spé zijn en of de balans daarmee niet een beetje doorslaat. Wat ten koste gaat van het herkenbare gezicht van het Nederlandse voetbal en daarmee ook van de aantrekkelijkheid van de Eredivisie.”

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Problematisch?

  • Ja
  • Nee
725+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie