‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’

Foto: ‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’

De Oranjewinter van presentatrice Hélène Hendriks kreeg louter complimenten, maar De Oranjezondag doet het eigenlijk helemaal niet zo goed. En als het zo doorgaat kan Talpa weleens besluiten om de stekker uit het programma te trekken, ergens in de nabije toekomst…

Is De Oranjezondag van Hélène Hendriks in gevaar?

In haar column in het Algemeen Dagblad veegt Angela de Jong de vloer aan met de uitzending van De Oranjezondag van… afgelopen zondag. “Ook al vind je een presentatrice nog zo leuk, er zit een grens aan het gekabbel en gebabbel dat een mens kan verdragen op tv. En die grens had ik zondagavond bijna bereikt bij De Oranjezondag.”

Jan Joost van Gangelen, Jack van Gelder en Rutger Castricum waren te gast: “Van Gangelen vertelde dat hij naar de sauna was geweest met zijn vrouw. Castricum gaf een sneer terug aan Thomas van Groningen die het vrijdag in Op1 gewaagd had om kritisch op hem te zijn. Pieter Cobelens had goed naar Van der Gijp geluisterd en grapte dat hij nooit voor Make Up Your Mind zou worden gevraagd.”

Televisie uit

De Jong had de neiging om haar televisie uit te zetten: “Iets wat me nog niet eerder is overkomen bij een programma van Hélène. Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met een potje lekker lachen op tv. Met al die ellende in de wereld zijn zure koppen en saaie grijze pakken aan talkshowtafels vaak het laatste waar je als kijker zin in hebt. Hélène snapt dat als geen ander. Grapje hier, insinuerend vraagje daar en zei er iemand iets over de hoeveelheid planten in haar decor? Dan heet ze de kijker toch voortaan gewoon welkom vanuit haar eigen tuincentrum. Aan zelfspot geen gebrek. Het lijkt wel of er in het draaiboek met koeienletters staat gedrukt dat het per se gezellig moet blijven aan tafel.”

Johan Derksen

Johan Derksen liet eerder al weten over De Oranjezondag: “Het is niet de bedoeling dat je in zo’n programma zit en dan met z’n vijven hele uren zit te lachen. Zinloos lachen. Het was niet om aan te gluren. Van Gelder stak er met kop en schouders bovenuit, de rest was alleen maar aan het giebelen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Zou jij het jammer vinden als De Oranjezondag stopt?

  • Ik wel
  • Ik niet
2114+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie