“Genoeg kwaliteiten om Ajax en Feyenoord te verslaan”

Foto: “Genoeg kwaliteiten om Ajax en Feyenoord te verslaan”

PSV is de winterstop ingegaan als koploper van Nederland. Phillipp Mwene is onder de indruk van concurrenten Ajax en Feyenoord, maar heeft er vertrouwen in dat zijn team de voorsprong over de streep kan trekken.

In gesprek met Kicker omschrijft Mwene het succes van PSV als volgt: “We hebben spelers met veel individuele kwaliteiten. We hebben veel talenten, maar ook spelers met ervaring. Kijk naar Mario Götze, Philipp Max en mij. Het is een goede mix. Tel daar de ideeën van Roger Schmidt bij op. We zijn tot nu toe erg succesvol.”

Ajax en Feyenoord

PSV geniet één punt voorsprong op Ajax. “Zij hebben individueel de beste spelers”, erkent Mwene. Ze hebben de afgelopen jaren laten zien dat ze zelfs tot de beste clubs van Europa behoren. Toch geloof ik dat wij genoeg kwaliteiten hebben om ze te verslaan. Dat lieten we aan het begin van het seizoen zien in de Johan Cruijff Schaal (0-4 zege, red.).”

“Aan het begin van de tweede seizoenshelft spelen we weer tegen ze. Ik weet niet of die wedstrijd doorslaggevend zal zijn voor het kampioenschap, maar het is natuurlijk wel belangrijk om te winnen”, weet Mwene, die Feyenoord evenmin uitsluit. “Ook zij hebben zeker nog een kans. Ze hebben een geweldig team en hebben in de Conference League laten zien dat ze veel kwaliteit hebben. We verloren de thuiswedstrijd met 4-0 van ze. Dat laat zien dat ze mee kunnen doen met de top. Maar wij staan wel bovenaan.”

Eredivisie

Mwene is verrassend positief over de kracht van de Eredivisie. “De bovenste tien clubs hebben het niveau van de Bundesliga. Daarnaast is de druk hier heel anders dan bij Mainz, omdat we elke wedstrijd willen winnen en kampioen willen worden. In Duitsland zouden wij ook een topclub zijn. PSV is echt een hele grote club. Ik zie de stap naar de Eredivisie dan ook niet als een achteruitgang, maar als een compliment. Ik ben blij met mijn keuze.”

PSV landskampioen? Win 2.75 keer je inleg bij bet365!

Wie pakt de titel?

  • PSV
  • Ajax
  • Feyenoord
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie