Gemiste pingel in blessuretijd tegen Atléti: enorm chagrijn bij Koeman

Atlético Madrid heeft zich hersteld van de pijnlijke 2-1 nederlaag vorige week in Bilbao. De Colchoneros van trainer Diego Simeone maakten namelijk, weliswaar met hangen en wurgen, geen fout op bezoek bij laagvlieger Elche: 0-1.

Al na zestien minuten spelen leek Luis Suárez de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door een VAR-ingreep vanwege buitenspel. Gelukkig voor de hoofdstedelingen was het amper tien minuten alsnog raak, als steunpilaar Marcos Llorente doel treft.

In de blessuretijd leek Atlético toch nog punten te gaan verspelen, maar Fidel Chaves miste een strafschop voor Elche. En dat is een enorm dure misser, ook voor Ronald Koeman, die met zijn FC Barcelona natuurlijk vurig hoopt op een nieuwe misstap van de huidige lijstaanvoerder.

Dankzij die gemiste pingel in blessuretijd, en dus drie punten, staat Atlético nu vijf punten voor op Real Madrid en FC Barcelona. Wel hebben zij beiden nog een duel extra tegoed; Real vanavond tegen Osasuna, Barça morgen in Valencia. Zonder de geschorste Koeman; hij moet ook de ongelooflijke kraker in Camp Nou tegen Atlético, een week later, nog missen.

Scoreverloop: 0-1 (24′) Marco Llorente, (90+1′) Fidel Chaves mist strafschop