‘Geen spijt van weigeren aanbod van Feyenoord en PSV’

Foto: ‘Geen spijt van weigeren aanbod van Feyenoord en PSV’

Micky van de Ven kent dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij VfL Wolfsburg. De voormalig FC Volendam-verdediger kende een moeizaam eerste seizoen in Duitsland, maar heeft inmiddels zijn draai gevonden. Van de Ven is dan ook blij dat hij afgelopen zomer is gebleven en niet de overstap heeft gemaakt naar Feyenoord of PSV, die beiden geïnteresseerd waren.

De 21-jarige Van de Ven zegt in een interview met Voetbal International nooit spijt te hebben gehad van zijn overstap naar Wolfsburg. “Het is natuurlijk lastig als je telkens op de bank zit, maar ik had ook niet verwacht dat ik direct zou gaan spelen. Ik kwam van Volendam. Met alle respect, maar van de Keuken Kampioen Divisie naar de Bundesliga, is nogal een stap. Aan het begin moest ik aanpoten, maar ik haakte redelijk snel aan en heb altijd wel gevoeld: er is een kans dat ik hier ga spelen.”

Feyenoord en PSV

Volgens de verdediger zet je direct een goede stap als je bij Wolfsburg speelt en dat er anders nog voldoende alternatieven voorhanden zijn. “Als je het dan uiteindelijk niet haalt, heb je daarna altijd nog opties als Plan B. Ja, ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze.”

Van de Veen hoopt in de toekomst ooit nog zijn droomtransfer naar de Premier League te kunnen maken. “Dat vind ik nog steeds echt de mooiste competitie die er is. Onder meer vanwege de fans, al moet ik zeggen dat de fans in de Bundesliga-stadions ook echt absurd zijn. Maar van jongs af aan is de Premier League altijd al een droom voor mij geweest. Het is dé topcompetitie ter wereld. Qua clubs, qua stadions, qua atmosfeer, uitstraling en individuele kwaliteit is het allemaal voor mijn gevoel nog één tikje hoger.”

TIP: Pak 2.40 keer je inleg bij een zege van Wolfsburg op Stuttgart!


Heeft Van de Ven een goede keuze gemaakt door bij Wolfsburg te blijven?

  • Ja, dat heeft zich dit seizoen uitbetaald
  • Nee, kan zich beter ontwikkelen bij Feyenoord of PSV
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie