Gakpo oogst lof: “Weinig spelers hebben die combinatie van kwaliteiten”

Foto: Gakpo oogst lof: “Weinig spelers hebben die combinatie van kwaliteiten”

Cody Gakpo kwam enigszins moeizaam op gang bij Liverpool na zijn overgang van PSV, maar lijkt inmiddels helemaal los te zijn. De buitenspeler had met twee doelpunten een groot aandeel in de 7-0 overwinning op Manchester United. Assistent-trainer Pepijn Lijnders was al veel langer overtuigd van de kwaliteiten van Gakpo.

“Hij is gewoon echt een hele goede jongen”, zegt Lijnders tegenover The Athletic. “Hij heeft een hele speciale set met kwaliteiten, maar bovenal past hij perfect in onze stijl van spelen.” Volgens Lijnders beschikt Gakpo over specifieke kwaliteiten. “Hij heeft een goede persoonlijkheid en neemt ook altijd zijn verantwoordelijkheden. Hij denkt altijd twee of drie stappen vooruit en er zijn maar weinig spelers die die combinatie van kwaliteiten hebben.”

Ook teamgenoot Andrew Robertson stelt dat Gakpo ver gaat komen bij Liverpool. “Zijn zelfvertrouwen, vooral tegen Manchester United, was echt ongekend. Hij heeft natuurlijk nog niet veel wedstrijden gespeeld bij Liverpool, maar zijn prestaties zijn nu al top.”

Gakpo komt hoogstwaarschijnlijk zaterdag weer in actie voor Liverpool als The Reds het opnemen tegen Bournemouth. Bij een overwinning kan Liverpool stijgen naar de vierde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van Champions League-voetbal.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 13:29.

Wordt Gakpo een topspeler voor Liverpool?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie