Frustratie bij falend Groningen: “Dan verlies je altijd”

Foto: Frustratie bij falend Groningen: “Dan verlies je altijd”

Bij FC Groningen is het ook dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nog voorlopig kommer en kwel. Waar de Trots van het Noorden de duidelijke ambitie heeft uitgesproken om binnen een seizoen weer terug te keren in de Eredivisie, daar lijkt het voorlopig nog niet die kant op te gaan. De frustraties waren na de 2-1 nederlaag bij De Graafschap dan ook duidelijk merkbaar.

Lukkien baalt van onnodige nederlaag Groningen

Groningen ging vrijdagavond ook op De Vijverberg onderuit en is daardoor gezakt naar een teleurstellende veertiende plaats in de KKD. “We hebben genoeg kansen gehad, het benutten moet beter”, concludeerde Groningen-trainer Lukkien bij ESPN. “En je geeft weer een goal cadeau, waardoor we een wedstrijd verliezen die we niet hadden hoeven verliezen, in mijn ogen.”

Lukkien beseft dat zijn ploeg momenteel niet in de beste fase zit. “We hebben vooraf besproken dat we in een fase zitten waarin niet alles vanzelfsprekend is. Dan moeten we doorgaan. Er gingen vanavond ook best wel veel dingen goed, maar de score vertroebelt dat beeld. We moeten de boel weer oplappen, we hebben geen keus”, luidde het oordeel van de oefenmeester.

Van Veen ziet ondermaats Groningen

Ook spits Kevin van Veen kon wederom het verschil niet maken voor Groningen en zag dat zijn ploeg weer te weinig bracht. “Het was weer ondermaats. In de tweede helft probeerden we wel wat te creëren, maar als je elke wedstrijd minimaal twee goals weggeeft, ga je heel weinig wedstrijden winnen.” Van Veen ziet dat Groningen aanvallend gezien veel moeite heeft om iets voor elkaar te krijgen. “We creëren heel weinig. We zijn zo langzaam aan de bal, dan ga je geen ruimtes vinden. Maar als je zo makkelijk de goals weggeeft, kun je doen wat je wil, dan verlies je altijd.”

Zie jij Groningen nog promoveren?

  • Ja, dat komt nog wel goed
  • Nee, dat gaan ze dit seizoen niet redden
531+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie